smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 Witam, drażni mnie troche zielonkawy nalot na szybach ... nie to że jest go dużo ale co 3 dni musze usuwać nalot ( pył ) z szyb. Parametry o dziwo jak dla mnie super.... KH okolo 7,7-8 ca 420 Mg 1320 PO4 0,08 NO3 2 Zastanawiam się czy nie dozuje czegos za duzo :-) Leje aktualnie KZ'y w dawkach 1/2 AAC - codziennie CV - codziennie Zeoback - 2 razy w tyg Zeostart 3 - codziennie Kaliumiodid od 2 dni ale plan jest 2 razy w tyg PohXtra - codziennie Świece 3 sekcjami zwiekszajacymi natężenie 8-22 10-19 12-17 Jakieś pomysły? Od wczoraj tez mam sonde PH :-) i zauważyłem skoki Ph w cyklu dobowym o 1 stopien.... narazie nie wiem jaki jest parametr bo nie mam plynu kalibrującego Ph9 :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 Wsadź węgiel , nie będą tak szybko zarastać, ale licz się z tym że pierwiastki śladowe i mikroelementy też, choć nie w całości wyciągnie z wody . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 ok, wegiel w skarpecie tez jest, jak i kulki w reaktorze :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 PO4 ciut za wysokie(jesli mierzyles mala hannką to na bank masz więcej niz 0,08), CV i AAHC ogranicz do max 3 x tydzien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 PO4 i NO3 na dużej Hance więc tyle musi być. ogranicze to co podałeś :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 Ale i tak PO4 za duze,zjedz do 0,04 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach