Skocz do zawartości
buczi82

otwor

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko, chce zrobic jedna dziure i nie wiem czy moge tego uzyc: http://www.diy.com/nav/decor/tiles/tiling-tools-accessories/cutting_tools/-specificproducttype-cutting_tools/B-and-Q-Tile-Hole-Saw-Set-Silver-Effect-9706854

chodzi mi tylko o jedna dziure 25mm

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, możwa tym spróbować, ale koniecznie zdejmij wioertło.

Jeśli akwa jest całe to, wewnątrz akwa tam gdzie będzie otwór przyklej taśmę klejącą, potem odwroć akwa do gory nogami, i z plasteliny zrob murek dookoła miejsca gdzie będziesz wiercił. Potem wlej tam wody - to bedzie taki basen chłodzący. Przyłuż otwornicę i zacznij bardzo powoli i z małym dociskiem wiercić. Nie zwiększaj obrotów, tylko mozolnie powolutku...

Sprawdzaj czy się otwornica nie nagrzała.

Jeśli będziesz zbyt mocno dociskał wiertarkę, to szkło może pęknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz nawet film:

od 6 minuty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-571-0-05061700-1325863361_thumb.jpgbuczi to tylko strasznie wyglada jak ma sie wiercic samemu szklo,ja jak robilem 2 otwory w dodatkowym sumpie to mialem kawalek deski i otwor tej samej srednicy jako prowadnica,tasma od spodu obowiazkowo i woda do chlodzenia

czas wiercenia nie wiecej jak 1 minuta

powodzenia :P

Edytowane przez vitekzawada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki dzieki wielkie, jutro pedze do sklepu ze srubunkiem, suwmiarka w rekje i bede dobieral wiertlo i bede wiercil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiercilem otwor tym samym wiertlem co do szkla, deska ma 8 mm i nie bylo zadnego problemu z wierceniem w desce,po co ci wydawac darmo pieniadze na nowe wiertlo do drewna :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam zadnego, to co pokazalem jest dobre, ale oczywiscie gdyby nie Chodi dalbym d*py jakbym je kupil, bo srubunek ma srednice 25-26mm a wiertlo tez ma 25mm wiec pewnie by nie weszlo hehe dlatego wiertla jeszcze nie kupilem, jutro w sklepie zmierze suwmiarka i dobiore wiertlo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz te co sam podałes link, i nie wydurniaj się tym do drewna bo to głupota... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak strasznie bylo czy nie,na drugi raz nie bedziesz sie zastanawial nad wierceniem tylko wkretarka w rece i samo pojdzie

30 min cos ci dlugo zeszlo ja wiercilem w 10 mm i jeden otwor 1 min mi zajol :P

wiertlo miales do szkla czy do plytek

Edytowane przez vitekzawada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 30min bo wzialem sobie na probe 2 szyby po 5mm i dwie pekly hehe dlatego powoli ostrosznie, co chile dolewalem wody itp itd, wkurzylbym sie jakby mi akwa peklo, a ja jestem zdolniacha do takich rzeczy ehhh a uzylem takie cos: http://www.diy.com/nav/fix/power-tools/accessories/drill-bits/diamond_core_drills/PTX-Dia-Coat-Tile-and-Ceramic-Holesaw-30mm-11407740 i do szkla i do plytek ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie idzie kupić u nas w kraju te wiertełka do szkła?

Edytowane przez skoti79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są na alledrogo, poszukaj wiertla albo otwornice

diamentowe, ja pod srobunek 32 placilem chyba 23 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ktoś z Grodziska lu okolic dysponujący wiertłem 32mm celem wykonania 3 otworów w szybie będącej dnem komina?

Ewentualnie ktoś wykona taką szybę i prześle pocztą?

Szklarza mam zdzierce a kupić wiertło za prawie 50zł żeby zrobić 3 otwory to też średni interes %29.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi