buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 mam pytanko, chce zrobic jedna dziure i nie wiem czy moge tego uzyc: http://www.diy.com/nav/decor/tiles/tiling-tools-accessories/cutting_tools/-specificproducttype-cutting_tools/B-and-Q-Tile-Hole-Saw-Set-Silver-Effect-9706854 chodzi mi tylko o jedna dziure 25mm dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 Tak, możwa tym spróbować, ale koniecznie zdejmij wioertło. Jeśli akwa jest całe to, wewnątrz akwa tam gdzie będzie otwór przyklej taśmę klejącą, potem odwroć akwa do gory nogami, i z plasteliny zrob murek dookoła miejsca gdzie będziesz wiercił. Potem wlej tam wody - to bedzie taki basen chłodzący. Przyłuż otwornicę i zacznij bardzo powoli i z małym dociskiem wiercić. Nie zwiększaj obrotów, tylko mozolnie powolutku... Sprawdzaj czy się otwornica nie nagrzała. Jeśli będziesz zbyt mocno dociskał wiertarkę, to szkło może pęknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcmonk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 pewnie że możesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 http://akwapodlasie.org/viewtopic.php?t=4540 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 tu masz nawet film: od 6 minuty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) buczi to tylko strasznie wyglada jak ma sie wiercic samemu szklo,ja jak robilem 2 otwory w dodatkowym sumpie to mialem kawalek deski i otwor tej samej srednicy jako prowadnica,tasma od spodu obowiazkowo i woda do chlodzenia czas wiercenia nie wiecej jak 1 minuta powodzenia Edytowane 6 Styczeń 2012 przez vitekzawada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 oki dzieki wielkie, jutro pedze do sklepu ze srubunkiem, suwmiarka w rekje i bede dobieral wiertlo i bede wiercil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 ja wiercilem otwor tym samym wiertlem co do szkla, deska ma 8 mm i nie bylo zadnego problemu z wierceniem w desce,po co ci wydawac darmo pieniadze na nowe wiertlo do drewna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 nie mam zadnego, to co pokazalem jest dobre, ale oczywiscie gdyby nie Chodi dalbym d*py jakbym je kupil, bo srubunek ma srednice 25-26mm a wiertlo tez ma 25mm wiec pewnie by nie weszlo hehe dlatego wiertla jeszcze nie kupilem, jutro w sklepie zmierze suwmiarka i dobiore wiertlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 bierz te co sam podałes link, i nie wydurniaj się tym do drewna bo to głupota... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2012 udalo sie chyba ze 30mi wiercilem ale juz po ptokach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2012 (edytowane) i jak strasznie bylo czy nie,na drugi raz nie bedziesz sie zastanawial nad wierceniem tylko wkretarka w rece i samo pojdzie 30 min cos ci dlugo zeszlo ja wiercilem w 10 mm i jeden otwor 1 min mi zajol wiertlo miales do szkla czy do plytek Edytowane 8 Styczeń 2012 przez vitekzawada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 no 30min bo wzialem sobie na probe 2 szyby po 5mm i dwie pekly hehe dlatego powoli ostrosznie, co chile dolewalem wody itp itd, wkurzylbym sie jakby mi akwa peklo, a ja jestem zdolniacha do takich rzeczy ehhh a uzylem takie cos: http://www.diy.com/nav/fix/power-tools/accessories/drill-bits/diamond_core_drills/PTX-Dia-Coat-Tile-and-Ceramic-Holesaw-30mm-11407740 i do szkla i do plytek ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 (edytowane) a gdzie idzie kupić u nas w kraju te wiertełka do szkła? Edytowane 10 Styczeń 2012 przez skoti79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 Są na alledrogo, poszukaj wiertla albo otwornice diamentowe, ja pod srobunek 32 placilem chyba 23 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 Jest ktoś z Grodziska lu okolic dysponujący wiertłem 32mm celem wykonania 3 otworów w szybie będącej dnem komina? Ewentualnie ktoś wykona taką szybę i prześle pocztą? Szklarza mam zdzierce a kupić wiertło za prawie 50zł żeby zrobić 3 otwory to też średni interes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach