trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 Witam Ze względów ekonomicznych postanowiłem zrobić lampę LED na modułach od kolegi Leszka z forum i mam pewien problem. Nie chcę już zawracać głowy koledze telefonem więc może któs z forum pomoże. Zakupiłem komputer sterujący, driver 5x20 W i panele LED. Mam kilka problemów ( nieżle jak na tak niewiele elementów) 1. Nie ma instrukcji montażu do tego typu komputera na stronie i za chiny nie wiem co, gdzie jak 2. Driver wygląda trochę inaczej niż w instrukcji i pojawia się kolejny problem jak to podpiąć do komputera i jak podzielić kanały w driverze. To pewnie problemy na poziomie podstawowym dla Was ale ja wolę zapytać niż sfajczyć co nieco drogie zabawki Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 Lepiej jednak zadzwoń. Leszek to równy gość i poprowadzi Cię za rączkę żebyś nie nabroił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 Wiem że gość jest spoko, poprostu wiem ile ma pracy i nie chciałem zaracać wiesz której częsci ciała Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 Driver nie różni się niczym poza dodatkowymi polami lutowniczymi (zdublowane żeby łatwiej było łączyć drivery w kaskady)- można śmiało korzystać z tej instrukcji: Instrukcja DRV-100 co do komputera CMP-E nie mam jak Boga kocham czasu żeby instrukcje napisać w tej chwili, ale może to pomoże: Od Lewej strony licząc: 1 - Minus (GND) zasilania - 24V 2 - PLUS zasilania 24V 3 - Wentylator 12V (+) 4 - Wentylator 12V (-) 5 - Wentylator 12V (+) 6 - Wentylator 12V (-) 7 - Minus zasilania (24V ) - zapasowy 8 - wyjście PWM Białe 9 - wyjście PWM Niebieskie 10 - Plus 24V (+) zapasowy 11 - czujnik temperatury przewody czerwony i czarny (złączyć razem) 12 - czujnik temperatury przewód niebieski No i na koniec - przepraszam za opóźnienia w korespondencji - gdyby coś komuś było trzeba bez obaw proszę dzwonić - przez telefon mogę rozmawiać pracując (słuchawka w ucho) - pisać jest stanowczo trudniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 Nic się nie dzieje. Nie chciałęm zawracać głowy kolejnym telefonem. a W jaki sposób w driverze rozdzilic linie niebieska i białą ?? Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 o zworki chodzi ? - zerknij do PDFa który podlinkowałem w poprzednim poście.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2012 Zawracanie głowy ? Tego o Leszku nie można powiedzieć. Faktycznie ma sporo na głowie ale zawsze wywiązuje się ze swoich słów, dzwoń śmiało i sie nie sugeruj niepowodzeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2012 Lechu to kiedy obalamy tą flaszke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2012 Leszku jakbyś miał pół sekundy looknij na priv plsss Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 A czy mozna zamowic driver taki zeby np 2 wyjscia byly na 1200mA a 3 na 1000 mA / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2012 Witam ponownie Ze względu na fakt że dopiero teraz zacząłem składać lampę, pojawił się problem. Nie mogę ściągnąć PDF-a ze stronki aqualed z driverami DRV-100, ani oprogramowania do komputera sterującego. Czy ktoś z forum ma w/w na dysku ?? Mam nadzieję że Leszek jednak wróci Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troll_28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2012 (edytowane) mam PDF-y podaj emila Edytowane 17 Luty 2012 przez troll_28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2012 Ale jaja tego sie nie spodziewałem, nie mogę polutować płytki z aqualed lutownica nie daje rady bo płytka odbiera ciepło Pomóżcie proszę jak to połączyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2012 (edytowane) Zmień lutownicę. Ja ledy lutowałem po przykręceniu już do radiatora zwykłą transformatorówką. Da się. Edytowane 18 Luty 2012 przez Nikel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2012 Witajcie ponownie Lampa jest zrobiona i jak na razie uwazam ze wystarczy nad moje akwarium Nie potrafię sprawdzić działania wentylatorów, podpowiedzcie jak to zrobić bo u mnie się nie obracają. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2012 Puściłem lampe na maxa i po 2 godzinach pracy osiągnęła 51,3 stopnia, wentylatory się nie uruchmiły Co mogłem zepsuć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2012 (edytowane) Znalazłem błąd Nieaktualne Edytowane 19 Luty 2012 przez trike3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2012 Witam ponownie Ja mam mały problem z zestawem od Leszka, pewnie to drobnostka albo nie, ale wkurzająca. W nocy co jakiś czas załączają się wentylatory na jedną sekundę może dwie. Nie wiem jak poprawić ten błąd, mam nadzieję że Producent znajdzie dla mnie chwilę, a może wiecie co jest nie tak ?? Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach