Mr.Q 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 Hej! Mam do sprytniejszych forumowiczów pytanie - czy ma ktoś może schemat lub najlepiej opisane zdjecie plytki termoregulatora RT-2 z instrukcją, jak go "odwrócić"? Tzn tak, żeby się włączał jak będzie za ciepło Pozdrawiam, Jakub Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 Przelutować przewód z przekaźnika NO na NC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Q 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 lutowac umiem, ale co gdzie to nie mam bladego pojecia ;p dla tego prosze o zdjecie lub schemat z instrukcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 Zrób zdjęcie (jest kilka modeli RT-2) to ci wyrysuję co i jak. Pozdro Mariusz M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 Mistrz joda to zapewne zaraz ds18b20 i attiny zaproponuje ale ja znow bardziej tradycyjnie proponuje opampa, diode krzemowa, potencjometr i przekaznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 tak.. i nie zapomnij o Relanium 5 przy uruchamianiu tu jest schemat solucji po przekroczeniu zadanej T przekaźnik podpina styk COM do styku NO (jednocześnie ten sam styk COM odpina od NC) - wystarczy przewód podłączony do NC przepiąc do NO i masz działanie w drugą stronę. Przekaźniki są różne ale miernik w dłoń i minuta zabawy wyjaśni wszystko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 I tu cię mam Są modele RT-2 tylko z jednym stykiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 Żaden problem - 1 tranzystor, 2 rezystory, tu przeciąć, tam przylutować i po robocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2011 Albo wsadzić nowy przekaźnik , dać jako NC i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach