yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2008 Woda przeplywajaca przez zeo zostaje "wyjałowiona" czyli spada w niej ilosc pokarmu dla wszelakich zyjatek stanowiacych pokarm dla ryb. Czy mi sie tylko tak zdaje ? Ale jezeli tak jest , to hodowla ryb zerujacych na skale i odżywiajaca sie tylko zywym pokarmem ( np: mandaryn) robi sie strasznie trudna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2008 W metodzie zeovit filtracja jest zepchnieta na poziom amoniaku , stad ograniczony cykl azotowy. Kamyki zeolitu wchłaniają jony amoniaku , ale nie wyciagaja drobnych pokarmów , wiec ryby nie odczuja róznicy . Zreszto mam parke mandarynów i sa nieźle wypasione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2008 ciesze sie ze tylko mi sie zdawalo i nie bedzie problemow z ta akurat rybka. Mam narazie samca i wyglada jakby wcinal tez mrozonki , przydala by mu sie pani i stad wyniklo moje pytanie. Obsade rybna bede mial z najmniejszych gatunkow i pewnie wiele z nich zywi sie tez tylko tym co samemu upoluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 Hej.Zastanawiam się Andrzeju jak Twoje mandaryny zniosły przejście z żywej skały na ceramikę.Mój nie przyjmuje"obcego"pokarmu i boję się ,że padnie z głodu nim na ceramice będzie mógł żerować. pozdrawiam Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Mandaryny nie odczuły róznicy , tak samo sa wypasone na ceramice jak na skale . Zreszto sam widziałeś Oczywiscie sztucznych pokarmów nie pobierają , zadowalają się tym co rosnie na ceramice. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Tak widziałem,niezłe grubaski;)myślałem,że je dokarmiałeś w okresie przejściowym. pozd.Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach