slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 Racja, pokićkało mi się, chodziło o Grotecha, przepraszam tak czy inaczej Hydor czy Grotech, i tak podróba chinoli na kiepskich pompach. Pozdrawiam seb Teraz już zgupiałem Seb, to znaczy że towar zakupiony w Polsce marki Hydor czy Grotech to też podruba chinoli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 Sławek, nie wiem czy podróba czy nie, wiem że za te pieniądze da sie spokojnie kupić dwa odpowiedniki marki Reef Octopus, SkimZ czy Bubble Magus. Szuwar, jeśli chodzi o pompy pieniące to Tunze są ok, a większe kalibry to oczywiście ze stajni Royal lub Red Skim, co do odpieniaczy to jeśli wydajne to Royal albo Red Skim, a jeśli dobre dla zycia w akwa to Schuran, ale to tylko moje zdanie "Zagajenie" o Franku zupełnie nie trafione Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 :lol: najczęściej widziałem toto ustawione w sumpie na koszykach od bielizny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 Dziwię się,że przy takim potencjale Chiny nie wytworzą czegoś fajnego, tylko bezmyślnie kopiuj wklej i na odpust do Polski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 @seb trafione, nietrafione podrzuć linka lub symbol jakiegokolwiek odpieniacza ZEWNĘTRZNEGO w/w firm w kwocie do powiedzmy 2000 pln obsługującego (wg producenta) zbiornik 2-3k litrów i dostępnego w naszym pięknym kraju:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 W jakim celu? Nie rozumiem? Pozdrawiam seb ps. To tak jakbym Ci napisał zebyś wkleił mi model auta minimum 300 KM, pojemnosc do litra, spalanie do pięciu, cena do 10k pln... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 (edytowane) @seb w takim że jeśli podajesz że można kupić zewnętrzne odpieńki chińskie w cenie tego nieszczęsnego hydora 2250 to pewnie wiesz jakie modele mają podobną (deklarowaną przez chińczyka) wydajność i mogą być względnie zamiennikiem. Starałem się znaleźć jakikolwiek chiński produkt spełniający wyżej wymienione wymagania, ale chyba jestem za cienki w szukaniu. Chciałem po prostu abyś podrzucił jakiś sprawdzony chiński specjał a'la deltec ps. czy Tunze hydrofoamer sprawdzają się w odpieńku opartym na obiegu zamkniętym? pozdro Edytowane 18 Grudzień 2011 przez szuwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2011 (edytowane) Używasz rozumiem tego Hydora? Pokaż baniak Czy Tunze sie sprawdzają, w odpieńku opartym na obiegu zamkniętym nie wiem, nie widziałem takiego odpieńka, co to znaczy na obiegu zamkniętym? Pozdrawiam seb edit. szukam i faktycznie ciężko znaleźć coś w tej cenie, Hydor potaniał czy chińczyki podrożały? Edytowane 18 Grudzień 2011 przez seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 (edytowane) Witam!!! U mnie w sklepie wszystkie obiegi chodzą na Hydorach. Nie znajdziecie lepszego odpieniacza w tej cenie. Trzeba go trochę tuningować, ale później dają sobie doskonale radę. Pozdrawiam Akwarium- projekt Edytowane 19 Grudzień 2011 przez akwaprojekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Potwierdzam :smile: działają pierwsza klasa ,a zbiorniczki tak wyglądają ,że można pozazdrościć...no ale to pewnie też zasługa fachury Waldka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Waldek, jakie tam pompy są w tych odpieniaczach? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 @seb - może źle napisałem - ale chodziło mi o odpieniek w którym pompa pieniąca nie jest zarazem pompą ładującą - pieniąca jest zamocowana jak np w deltecu ap701-702 itp. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 (edytowane) Pompy Hydora, o wydajności ok 3000 l/h na wirniku igiełkowym, pobór 26W. Jedyna dość poważna wada to wlot wody do odpieńka na rurce 16, ale to spokojnie da radę rozwiercić. Pozdrawiam Akwarium- projekt Edytowane 19 Grudzień 2011 przez akwaprojekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Konstrukcja przypomina Delteca, i można wierzyć lub nie naprawdę działają. Pozdrawiam Akwarium- projekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Szuwar, nie widziałem odpieniacza na pompach Tunze działającego na zasadzie o jakiej piszesz, nie wiem czy te pompy są szczelne, mogę luknąć jeśli Ci zależy. Waldek, mały pobór prądu, ciche to? Nie wiesz czy luzem te pompy da się kupić? Mierzyłes ile powietrza ciągną może? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Hmm... powiem szczerze, że nie mierzyłem ile powietrza biorą, a co do pracy nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam Akwarium- projekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Mogę sprawdzić, czy jest taka opcja. Pozdrawiam Akwarium- projekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2011 Widziałem moim zdaniem działa rewelacyjnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach