Skocz do zawartości
loccutus

What if... ? LED's RED :)

Rekomendowane odpowiedzi

Będzie można :)

Na razie wrzuciłem na półki nowe moduły LED na własnym (nie Nivissa) podłożu oraz tańszy komputerek sterujący ( bez driverów) do współpracy z AQL-DRV100. Mniejszy i bardziej kompaktowy.

24-105-thickbox.jpg

23-101-thickbox.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena chyba dobra :) jakby nie liczyć, jeden podwójny moduł tańszy niż 2 pojedyncze....

Mikołaj miał 3 dni poślizgu no ale co zrobić. Ponoć kryzys jest, a do kogo nie uderzysz, to każdy, jak jeden mąż ma roboty po sufit....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we wtorek jeśli się wyrobie z inną robotą to wejdzie coś nowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, pierwszy do delikatnych testów odfajkowany. Można TIRa puścić po kolejną sztukę hahaha...

Pobawiłem się troszkę klejem i lutownicą i wyszedł mi taki oto "parapet". Niecałe 560W w szczycie, 125cm długości, obudowane dookoła akrylem 3mm, LEDy CREE XP-G 0A oraz XP-E RoyalBlue D3, XP-E RoyalBlue D4 oraz kilka sztuk XP-E RED. Łącznie więc 4 kolory.

Światełko zyskało na fiolecie -coraz bardziej podoba mi się efekt dołożenia czerwieni. Następne lampy zrobię z zielonymi diodami. Do fabryki poszły już nowe płytki 5cio kolorowe, z możliwością sterowania każdą barwą niezależnie - zabawa się rozkręca :)

Parę fotek, na razie z placu testowego ale i tak zobaczymy pewnie lepsze już nad baniakiem :)

5.jpg

2 profile były spawane po długości kilkoma szwami a potem planowane, Spawy starałem sie tak rozmieścić żeby płytki miały "mięso" pod spodem. Niestety fachura od spawania stwierdził że nie da sie dziadostwa ciągłym spawem pociągnąć bo cholerstwo strasznie ciepło odprowadza i wygina się w litere V na spawie. Więc jest jak jest - od spodu i tak nie widać :P

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek ,mniej niż 560w?? tosz ona ma jedna płytkę więcej niż moja,to jak to ma mniej watt :whistling: ?

ale piękny ten parapet

Piotr podjeżdżaj tyłem tyłem tyłem już stop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ledy czerwone pracują z prądem 500mA (max 700) a że są w łańcuszku z niebieskimi to i moc całej lampy deko spadła. Nie ma co rozpaczać i tak gały wypala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prąd ograniczony czyli LED'y mniej światła dają ale żywotność lepsza...

Tak zapytam ... Ilu z was świeci pełną mocą lampy ? Ja mam 50% i to już prawie optimum aby nie nabroić przy koralach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajżeee... :lol: to jak to jest że prototypu mojego nie ma a już chłopaki lampy mają kolorowe! Chyba do dzisiejszej paki dla ciebie... dołożę coś od siebie :nuke:

...i poskarżę się u Borg'a :woot:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi