loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2011 kurde - Niemiec mi taśmę schował -ale już odłożyłem na bok żebym jutro nie zapomniał wysłać. W tym układzie CMP/E bardziej by pasował bo on ma LCD właśnie na plecach tak jak zamontowałeś. Ech.. jak widzę taką robotę to normalnie zazdraszczam i nienawidzę że to nie moje hehehe. - muszę se kupić taki laserek średni do plexi bo już mnie gigla to zlecanie na zewnątrz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2011 ok więc czekam. Laser też niestety nie mój ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2011 Gienek: Szacun za ten projekt !!!. Lampka wypas no i reszta pierwsza klasa. Sam bym chetnie cos takiego odpalil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2011 Gienek! Prze Bóg! Piękny zestawik! A powiedz, jak tam "rakieta" się ma? Robiłeś coś z nią jeszcze? Jakaś nowa pompa czy cóś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2011 niestety do tej pory nie mialem czasu podlubac przy odpieniaczu. Najpierw obowiazki potem przyjemnosc :-). nadal mocno skrecone powietrze i pompa. moze uda mi sie powiekszyc rury na nast tydzien. w miedzyczasie planuje jeszcze maly test na igle :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2011 a igiełkę to jaką dopasowałeś? czy z usa ściągnąłeś tą o której pisałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 przyszły mi red devile. Do laugny trochę tycie, ale do NJ 4500 będzie jak znalazł . Czekam nadal na wirnik z orca reeflo (11cm)- to ma potencjał, choć w między czasie znajomy podesłał mi pomysł na wirnik z Polski więc - czekamy co z tego wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 (edytowane) w chwili wolnej wrzucam parę rzeczy które dotychczas udało mi się sklecić: 1. Odpieniek rura 150mm +tunze hydrofoamer 9420.040. 2.odpieniacz rura 150 z pudłem +tunze hydrofoamer 9420.040. 3. rura160 na balkoniku +tunze hydrofoamer 9420.040. 4. lampka 50cm 4 xpg i 6 xp6 5.bliźniaczki 2 x 90W (master/slave) 6. panel sterujący pod sterowanie ledami+obudowa na zasilacze 7. filtr fluidyzacyjny w wersji xl (rura 150mm, wys. 90cm) 8. body pod NJ 9. skimmer ala BK 10. odpieniek rurka 160mm z balkonikiem + AB z wirnikiem delteca 11. moja chluba dwukomorowy reaktor wapienny rurka 160/100 mm na pudle 12.odpieniek w wersji mini cdn... Edytowane 13 Grudzień 2011 przez Gienek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 jak Ci przyjdzie wirniczek orca, do tego smoka to mógłbyś go zwymiarować? Będę miał w nowym roku swoją frezarkę cnc to wystrugamy coś ciekawego:) Reaktorek 2 komorowy za***isty. A czemu go na takim pudle dałeś? jakiej to wysokości Ci wyszło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 dominik masz jak w banku ;)kolejny raz zdzierać ze stanów mi się nie uśmiecha Reaktor ma wysokości 80 cm. Pudło stanowi solidną podstawę, w której pochowane są wszystkie rurki i złaczki, dodatkowo nie chciałem nawiercać rur z boku wszystkie połaczenia wychodzą z podstawy (chodziło mi 0 100% szczelność bo reaktor stoi na zewnątrz poza sumpem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 no to jak będziesz miał zwymiarowane to dawaj znaka - pomajstrujemy coś w nowym roku. Ale nie boisz się dać takiej "tacki igłowanej" do NJ4500? Te pompy trochę "lalunie" są i mogą nie ogarnąć takiego wielgachnego wirnika i zwyczajnie się zepsuć. No z drugiej strony jakby co, to będziesz miał ładną, 11cm podstawkę pod filiżankę do kawy Z niecierpliwością czekam na testy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 nie zrozumieliśmy się red devile idą do NJ 4500 a orca do laguny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2011 Muszę powiedzieć , że twoje wyroby robią ogromne wrażenie . Estetyka wykonania i jakośc powala na kolana . Wielki szacun . Pozdrawiam Włodek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2011 up... ostatnio popełniłem coś takiego: z serii orange 1. pojemnik na odciek z odpieniacza 2.tym razem mniejszy reaktor wapienny (recyrkulacyjny) - taśmą owinięta sonda z pojemniczkiem na wodę Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2011 Szacunek, naprawdę robi wrażenie Pozdrawiam Akwarium-projekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2011 Piękne cacuszka ....godny następca mistrza Skiby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2011 Jeśli poruszamy temat Skiby to wie ktoś jak tam Rafał się miewa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2011 dziś zawitał do mnie znajomy Mistrz soczewki na małą sesyjkę zestawu do morszczaka i nie tylko a oto wstępne foty: nie ukrywam, że efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania CDN... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach