Skocz do zawartości
lukaszra

Jakie oswietlenie dolozyc do 100L

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie w zwiazku z tym ze nieplanowanie zwiekszylo sie akwa na 100 L a lampa jest 2x24 t5 wiec

zapewne trzeba cos jeszcze do niej dolozyc

no i teraz wlasnie to pytanie ...moze dolozyc jakies diody do tej lampy ?? czy lepiej kolejne swietlowki ??

z tym ze jesli diody to musialbym kupic juz w komplecie takim zeby tylko je podlaczyc do pradu bo slabo z tym lutowaniem z tego co czytalem :)

czy moze np taka lampa?

http://allegro.pl/lampa-led-weipro-led-c90-90cm-i1950031349.html

bardzo dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj .... ale jesteś strasznie zakręcony w działaniu. Oczywiście że możesz coś dodać z LED daj belkę np. 8 razy XP-g albo XP-E białe oraz np. 8 razy XP-E Royal Blue zasilisz to np. dwoma zasilaczami na 700 mA i 35 Wat przyczepisz to do radiatora i będzie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj .... ale jesteś strasznie zakręcony w działaniu. Oczywiście że możesz coś dodać z LED daj belkę np. 8 razy XP-g albo XP-E białe oraz np. 8 razy XP-E Royal Blue zasilisz to np. dwoma zasilaczami na 700 mA i 35 Wat przyczepisz to do radiatora i będzie działać.

i to jest wlasnie ten dramata lutowania o ktorym pisalem haha ,,, szkoda ze nie mozna kupic gotowego ,, nie ma tu kogos kto cos takiego robi? cena mniej wiecej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz mi czy ja dobrze licze ze taka mala belka na 18 diod wyjdzie cos okolo 600 zl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 x XP-G 22 zł sztuka = 176 zł + 8 x 16 zł XP-E Royal Blue 128 zł + 2 x np zasilanie 150 zł no i radiator i klejenie jakaś szybka to już w Twojej gestji.

ps na Allegro radiator kupisz za ok 60 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pogadaj z aqualed.pl - ceny podobne jakbyś sam sobie DIY lampe robił a masz fachową poradę, gwarancję - bo to firma i wsio dobrane odpowiednio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ceny podobne jakbyś sam sobie DIY lampe robił a masz fachową poradę, gwarancję - bo to firma i wsio dobrane odpowiednio.

chcesz przez to powiedzieć ze jak ktoś nie ma firmy to nie może poprawnie wykonać lampy led ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście - jak najbardziej może, nawet czasem lepiej - widzisz ja mam firme ale nie mam modułów x8 i zasilaczy I_constans więc nie zrobię takiej lampy wcale :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, chcę powiedzieć dokładnie to co napisałem - czyli że firmy dają gwarancje, prywatne osoby niekoniecznie. Twoich produktów nie znam, więc się o nich nie wypowiadam.

Natomiast czy Ty dajesz gwarancję czy nie, tego nie wiem i nie interesuje mnie to jakoś szczególnie. Poprostu doradziłem jak ja bym kupił - kupiłem, bo ledy 5zł nie kosztują a wiadomo że dopóki nie ma problemów to jest super - problemy zaczynają si w momencie gdy coś się zepsuje... i tu wiem że @loccutus naprawi bez problemu. I tyle. Ogólnie pisałem, bo nieuczciwych ludzi nie brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co te nerwy :) w zasadzie żadna filozofia w lampkach LED, trzeba trzymać się zasad i tyle jak z korkami czy żarówkami :D

Wszyscy są wstanie to zrobić, i nie tylko do akwarium ale też do domu. Oczywiście jak ktoś chce sterowanie to inna bajka. Od kilku lat mam cały domek na LED i akwarium a jestem bałwanem z elektroniki :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ogólnie pisałem, bo nieuczciwych ludzi nie brakuje.

hehe ... ja akurat też ogólnie pytałem , a nie akurat jako osoba która robi lampki w domu :)

Edytowane przez lubusik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi