Skocz do zawartości
lukaszra

RO jeszcze jedno odbosnie podlaczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi prosze bo tak sobie wymyslilem zeby filtr RO podlaczyc bezposrednio pod zlewem w kuchni i rurka lac wode bezposrednio do akwa oddalonego o jakies 4metry w pokoju oczywiscie w sensie ze przed akwa do wymieszania soli

i teraz pytanie czy w rurce z racji tego ze nie bedzie jej w stanie wysuczyc maxymalnie nie zalegnie sie jakis badziew ktory przy nastepnym napelnianiu moze psuc wode ??

bo szczerze jakos nie che mi sie targac tej wody z kuchni od filtra do akwarium przy pomocy wiader i innych wynalazkow

Edytowane przez lukaszra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli będziesz długo trzymał wodę w dowolnym pojemniku to na pewno coś się w niej zalęgnie (zarodniki różnych organizmów są również w powietrzu.

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "rurka przeciągnąć bezpośrednio do akwa"... Jeśli chcesz przedłużyć wylot z filtra i zakończyć go koło akwarium to myślę, że niema najmniejszego problemu. Wewnątrz samej rurki nic paskudnego raczej się nie zalęgnie. Wydaje mi się, że nawet nie musisz jej osuszać jeśli nie będziesz jej demontować.

PS: Jak coś dodajesz w temacie (np. ciągniesz temat filtra) pisz w już rozpoczętym wątku żeby nie deptać moderatorom po odciskach.

Edytowane przez Krell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ok jasne

no wiesz bo chcialem filtr podpiac pod kuchnie pod zlewem i od niego bezposrednio zrobic taki dlugi wezyk zeby mieszac ja przy samym akwa i nie dygac te kilka metrow z wiadrem w tym sensie

ps.. w poprzednim temacie tez o RO napisales ze 2 to woda przefiltrowna i tam pownienem podpiac komore DI jestes tego pewny ?? bo szczerze ja myslalem ze 3 to wlasnie woda czysta a nie odpad :) oczywiscie zrobie tak jak piszesz

http://aqua-reef.pl/topic/3836-mala-ponoc-przy-ro/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem o co Ci chodzi z tym bieganiem... Zrobiłbym tak samo u siebie ale musiałbym położyć ze 20 metrów przewodu.:wacko:

Jestem pewien, że pod 2 idzie DI (sprawdziłem nawet u siebie żeby nie było wątpliwości). Przez membranę przepychana jest 0ppm woda pod ciśnieniem. Gdyby nie ogranicznik przepływu na ścieku (takie plastikowe zgrubienie) cała woda po prefiltrach niehamowana wyleciałaby do ścieku a nic nie leciałoby z 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem o co Ci chodzi z tym bieganiem... Zrobiłbym tak samo u siebie ale musiałbym położyć ze 20 metrów przewodu.:wacko:

Jestem pewien, że pod 2 idzie DI (sprawdziłem nawet u siebie żeby nie było wątpliwości). Przez membranę przepychana jest 0ppm woda pod ciśnieniem. Gdyby nie ogranicznik przepływu na ścieku (takie plastikowe zgrubienie) cała woda po prefiltrach niehamowana wyleciałaby do ścieku a nic nie leciałoby z 2.

taki wezyk z taka srednica mozna kupic bez problemu ?? ??

czyli opis numerkow pozostaje taki jak w poprzednim tamcie yess ??

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno być problemu z wężykiem (choć się nie orientowałem). Zapytaj w sklepie.

Podtrzymuję swoje zdanie na temat wyjść.

Niema sprawy. Powodzenia i nie zapomnij pochwalić się zbiornikiem na forum jak już wystartujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi