Skocz do zawartości
maxym

100 litrów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie stety z powodu zgłoszenia reklamacji domu musiałem usunąć 450 litrów i postawić coś mniejszego czyli 100 litrów.

Akwarium działa 78 dni i nie wygląda zbyt ciekawie, gdyż dojrzewanie bylo przedłużone przez wygotowanie skały mimo, że włożyłem połowe żywej i wczesne wpuszczenie ryb, które zostały po starej bańce. Ostatni raz zrobiłem numer z tą skałą. Napewno dostanie mi sie za obsade, bo jest ogromna no ale szkoda bylo mi sprzedawać tych ryb i zostawie je do przyszłego baniaka, juz nawet mam miejsce w ścianie, ale to dopiero za jakis czas, bo przez tą setke zaczynam myśleć, że jestem najgorszym akwarysta świata. Wątek założyłem też by miec swój dziennik i liczę na pomoc jak bym sobie nie radził.

Akwa- 80x35x35h

Odpieniacz- blau scuma 400 (bardzo dobry odpieniacz pociągną mi w tej 450 18 ryb w tym dwa pokolce).

Oświetlenie- 2x 39watt t5 ( 15000k blau, blau blue), 20 watt led.

Filtracja- Purigen Seachema, węgiel aktywny.

Dozuję- Baling od miesiąca, 1ml wódki.

Skała- ok 10-12kg.

Piach- 4-5kg.

Cyrkulacja- była jvp 102, ale postanowiłem zmniejszyć i jest teraz Resun 2000, ale dodam jeszcze jedną i będzie git.

Akwarium szykuje pod LPS,SPS i może jakieś niefoto( zobaczymy, naj pier niech opanuje baniak)

Ryby :teehee:

Amphiprion freantus

Chromis virdis6x

i babka nie pamietam nazwy

Bezkręgi;

2x elegansy

2x wudernami

2x turbo

i rozgwiazda piaskowa

I oto zdjęcia:

http://www.fotosik.pl/u/maxico/album/1024745

Jeszcze parametry zaskakująco dobre( mierzone w erybce)

PO4- 0,18

NO3- 0

NO2- 0

Ph-8,1

Na reszte będe musiał kupic testy.

A i jeszcze dzis podjade do erybki po coś na fosforany,bo Eco phos u mnie nie działa, najlepszy był Aqua medic, no ale sie zobaczy.

pozdrawiam

maxym

Edytowane przez maxym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi