kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2011 Witam! Zakupiłem 2 lampy HQI o mocy 200W,lecz w lampach tych jest brak T5. Nie wiem jakie oświetlenie mam dobrać do swojego akwarium? Wymiary zbiornika to 150x50x50. Posiadam trochę twardzieli i LPS-ów, a chciałbym je wybarwić. Żarniki w lampach niby są nowe. Zastanawiam się jeszcze czy bedzie możliwość zamontowania w tych lampach zamontować ledy.proszę o pomoc. Pozdrawiam ! Kristofer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2011 200W HQi nie ma... przynajmniej ja nie widziałem nigdy. Może kupiłeś HQI150 W i 2XT5 24W (to prawie daje 200W). Jak się mylę to daj foty lampy, chętnie ją zobaczę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2011 (edytowane) Może masz racje. Jest żarnik i 4szt T5 .Po 2szt z każdej strony . Edytowane 15 Listopad 2011 przez kristofer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2011 Daj zdjęcie to może będzie jasniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2011 no to masz super możliwości szachowania kolorem:) Jakie żarniki masz w nich? p.s. wybarwienie koralowców zależy od wielu "rzeczy", nie tylko od światła. Napisz coś więcej o swoim akwarium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2011 Witam Niestety wprowadzono mnie w błąd .Dzisiaj dostałem te lampy są to HQI 1500W. Żarniki są nowe 16000 Aqva Medika ale T5 są dwie. Których jest w rzeczywistości brak . Akwarium jest 150*50*50, pompy cyrkulacyjne NWA 4300L/h,pompa obiegowa Aqva Medika Oceanrunner OR 3500 Odpieniacz Korallen-Zucht-Revolutions pompa AquaBee 3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 Jakie świetlówki najlepiej założyć do lamp HQI 1500W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 No to pojechałeś. Przy HQI 1500W to z 10 szt 80W najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 (edytowane) masz zdjęcia tej lampy?? lub nazwę lampy ,firmy ? Edytowane 24 Listopad 2011 przez michal98 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 Sorki koledzy teraz patrze co napisałem. To nie 1500w tylko 150w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 tak mi się coś wydawało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 (edytowane) Nadal pozostaje pytanie: O jakim ubarwieniu założyć T5 do lamp HQI 150W Ponieważ niemaT5 założone w lampie .A ja nie mam porównania jak by świeciły Edytowane 25 Listopad 2011 przez kristofer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arcadio17 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 To jest wszystko kwestia gustu. Dla przykładu mogą to być ATI Blue Plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 W jakim kolorze{odcieniu} dadzą światło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arcadio17 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 (edytowane) Intensywnie niebieskie. Mój odnośnik Edytowane 25 Listopad 2011 przez Arcadio17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Daj 2 x 54 W niebieskie actynika no i kwestja żarników jakie posiadasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Daj 2 x 54 W niebieskie actynika no i kwestja żarników jakie posiadasz Żarniki są 1600Aqua Medic .Tak mi powiedzał przy zakupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Przy 1 600 wystarczą Ci dwie świtlówki actyniki, przy wypalaniu sie żarników mają osmolony średek żarnika. Z autopsji wolał bym kupić nowe żarniki i byłbym pewien co mam. Żarniki 150 W wypalają się szybciej tak ok 10 -12 miesięcy, świetlówki to około 6 miesięcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach