Skocz do zawartości
joopa

żałoba :(

Rekomendowane odpowiedzi

dziś mój hipek nie wypłynął na poranny posiłek

niestety po powrocie z pracy znalazłem biedaka w dziurze, w której siedział również dziki krab ( z tych brązowych z czerwonymi oczkami) . Ryba była częściowo wciągnięta w tą dziurę. WYkluczam możliwośc padnięcia z powodu choroby- miałem go jakieś 2 tygodnie, po 2 dniach już jadł wszystko co tylko wpadło do akwa(nawet płatki)

Ostatnio w akwa zauważyłem takie oczka na antenkach (jak nieraz na fotkach pokazujecie modliszki) tylko siedzi na samym dnie w skale, której nie moge wyciągnąc - podejrzany na 30%)

Krab już odpokutował za swój występek (chodź nie jestem na 100% pewien, że to on zaatakował rybkę)

W akwa nieraz też rozlega się strzelanie (ale to chyba jakaś pistoletowa, bo dobiega z różnych stron)

Ryba miała jakieś 4 cm i nocowała zawsze tam gdzie znalałem ją dziś (może to jednak krab??)

Szkoda, że muszę taki pierwszy wątek wpisac

ps. w domu żałoba - to był ulubieniec wszystkich - umiał już jeśc z ręki ......

wczoraj wyglądał tak

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurna chata. Przykro mi :) Pistoletowej bym nie posądzał. Modliszka jeżeli już by była to wykończyła by Ci wcześniej błazny. Krab...hmm...jeżeli pływała blisko jego terytorium to mogła paść jego ofiarą.......Kurde a taki ładny był....

R.I.P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO właśnie też się dziś zastanawiałem nad modliszką

Często siedzą koło jej norki ślimaki (mam 4szt) i do tej pory nic im się nie stało, a chyba one pierwsze by poleciały . A poza tym, chyba jakby go upolowała to raczej powinna też go jeśc bo przecież nie poluje dla przyjemności :)

No nic, za jakiś czas trzeba będzie spróbować jeszcze raz, może tylko z innym pokolcem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kondolencje!

Kraba profilaktycznie wyeliminować

Zaopatrzyć się w latarkę i zaczaić się w nocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi