Mr.Q 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad 2011 Witam! pzeszukałem archiwum forum i w sumie jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem, a mianowicie: zalałem akwarium wodą RO i zasoliłem solą AS Reef Crystals, ale z powodu awarii sumpa cała "dolna" hydraulika musiała być odłączona. Postanowiłem odpalić tylko trzy pompki JVP, żeby woda się nie zastała. Dziś już sump do mnie wrócił, ale woda zdążyła po 5ciu dniach zmętnieć. I tu moje pytanie, czy na nowo narobić wody i od nowa zasolić, czy nie przejmować się tym? W akwarium nie ma nic, nawet żywych kamieni. tylko zasolone RO. Pozdrawiam, Jakub Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad 2011 Jak masz podłączony odpieniacz to daj skałę i poczekaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Listopad 2011 nie przejmować się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach