cika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Czerwiec 2008 Jak radzicie sobie ze zbierającym się śmieciami w sumpie: odchody, jakieś resztki absorbera, węglą itd.? Czy sprzątacie co jakiś czas sump, nic nie robicie, czy może nie dopuszczacie do zbierania się takich resztek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2008 Ja zalozlem taki Filterek firmy Eco System , ale co jakis czas zbiera sie maly osad na dnie sumpa , z tym jednak nie ma problemu wystarczy maly maxijet na wylocie zakladamy szlaufik i odkurzamy poprostu dno sumpa a paprochy kierujemy do filterka Eco . "Smietnika " w sumpie nie powinno byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2008 Ja mam sump zawalony caly skala i nigdy w nim nie sprzatalem .Szczerze mowiac to nie widze w nim zadnego sufku ... masa robali , roznych dziwolagow, gabek, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2008 Niestety u mnie zbiera się brud np. w dolnej komorze odpieniacza BM200. Nic, trzeba odsysać i pomyśleć o skarpecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2008 Skarpeta częściowo pomoże , ale ma jedną wadę , szybko się zapycha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2008 A pompa odpieniacza pobiera wode z sumpa , czy bezposrednio ze splywu z komina ? U mnie spadajaca wodo robi taka zadyme ze raczej nie mozlie by bylo osadzanie sie czegokolwiek, ale faktycznie w ostatniej komorze gdzie jest pompa obiegowa jest leki nalot na dnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2008 Odpieniek pobiera wodę z sumpa. W komorze z odpieniaczem jest generalnie czysto bo wszystko wciąga odpieniacz a co nie wciągnie jest w komorze z pompą i tam dopiero można znaleźć cuda wianki. Posprzątałem wszystko i nie ma wyjścia - będę to robił raz na kwartał, może cześciej. Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach