Skocz do zawartości
cika

śmietnik w sumpie

Rekomendowane odpowiedzi

Jak radzicie sobie ze zbierającym się śmieciami w sumpie: odchody, jakieś resztki absorbera, węglą itd.? Czy sprzątacie co jakiś czas sump, nic nie robicie, czy może nie dopuszczacie do zbierania się takich resztek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zalozlem taki Filterek firmy Eco System , ale co jakis czas zbiera sie maly osad na dnie sumpa , z tym jednak nie ma problemu wystarczy maly maxijet na wylocie zakladamy szlaufik i odkurzamy poprostu dno sumpa a paprochy kierujemy do filterka Eco .

"Smietnika " w sumpie nie powinno byc :D

365_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam sump zawalony caly skala i nigdy w nim nie sprzatalem .Szczerze mowiac to nie widze w nim zadnego sufku ... masa robali , roznych dziwolagow, gabek, itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety u mnie zbiera się brud np. w dolnej komorze odpieniacza BM200. Nic, trzeba odsysać i pomyśleć o skarpecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pompa odpieniacza pobiera wode z sumpa , czy bezposrednio ze splywu z komina ?

U mnie spadajaca wodo robi taka zadyme ze raczej nie mozlie by bylo osadzanie sie czegokolwiek, ale faktycznie w ostatniej komorze gdzie jest pompa obiegowa jest leki nalot na dnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpieniek pobiera wodę z sumpa. W komorze z odpieniaczem jest generalnie czysto bo wszystko wciąga odpieniacz a co nie wciągnie jest w komorze z pompą i tam dopiero można znaleźć cuda wianki. Posprzątałem wszystko i nie ma wyjścia - będę to robił raz na kwartał, może cześciej. Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi