Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 jak radzicie bo mam w planach wymiane żwirku koralowego na live sand... czy wyciągać ryby czy moge wybrać żwir w większości i wsypywać powoli live sand? ryby mam: -dwie babki amblyeleotris -garbika -L. Amboinesis -rozgwiazdę piaskową -dwie Firefish, Purple i kraby i ślimaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 błazenki w izolatce bo jedyne zarażone się wydają kulorzęskiem ale to coś gorszego niż kulorzęsek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 A z jakiego powodu wymieniasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 za gruby i glon sie go trzyma jak rzep psiego ogona.... mam takie czapeczki krasnali glony(wkurzające) i rozgwiazda widze ze nie lubi go bo za gruby no i mam w planach zlikwidować nadmiar przetrwalników tej choroby co mi pogrom wprowadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 Usuń cały żwir i wsyp nowy piach, obawiam się o rozgwiazdę piaskową, najprawdopodobniej padnie z głodu zanim w piachu pojawi się coś do jedzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 Piotr ja raz przedmucham skałe i oskrobię i mam tyle glonów i detrytusu że piasek z białego się czarny zrobi:) no przesadziłem ale skała jest zarośnięta glonem.... NO3 do zera chyba wybije. mam tylko xenię i sinularię więc mogę chyba zjecha do zera.... poza tym komin mam obrośnięty a wiem że po ścianach też lubią od czasu do czasu śmigać ryb nie trzeba wyciągac? a co ze sprzętem... zostawić same turbiny aż opadnie calkiem czy wszystko ma chodzić. boje się o wirniki new jeta i odpieniacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 Kiedyś wsypywałem piach i ryb nie wyciągałem, pompy i odpieniacz wyłącz, żeby ten największy pył osiadł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach