Skocz do zawartości
Grzeniu88

Wymiana podłoża na live aragonit.

Rekomendowane odpowiedzi

jak radzicie bo mam w planach wymiane żwirku koralowego na live sand... czy wyciągać ryby czy moge wybrać żwir w większości i wsypywać powoli live sand? ryby mam:

-dwie babki amblyeleotris

-garbika

-L. Amboinesis

-rozgwiazdę piaskową

-dwie Firefish, Purple

i kraby i ślimaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

błazenki w izolatce bo jedyne zarażone się wydają kulorzęskiem ale to coś gorszego niż kulorzęsek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za gruby i glon sie go trzyma jak rzep psiego ogona.... mam takie czapeczki krasnali glony(wkurzające) i rozgwiazda widze ze nie lubi go bo za gruby

no i mam w planach zlikwidować nadmiar przetrwalników tej choroby co mi pogrom wprowadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usuń cały żwir i wsyp nowy piach, obawiam się o rozgwiazdę piaskową, najprawdopodobniej padnie z głodu zanim w piachu pojawi się coś do jedzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr ja raz przedmucham skałe i oskrobię i mam tyle glonów i detrytusu że piasek z białego się czarny zrobi:) no przesadziłem ale skała jest zarośnięta glonem.... NO3 do zera chyba wybije. mam tylko xenię i sinularię więc mogę chyba zjecha do zera.... poza tym komin mam obrośnięty a wiem że po ścianach też lubią od czasu do czasu śmigać

ryb nie trzeba wyciągac?

a co ze sprzętem... zostawić same turbiny aż opadnie calkiem czy wszystko ma chodzić. boje się o wirniki new jeta i odpieniacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś wsypywałem piach i ryb nie wyciągałem, pompy i odpieniacz wyłącz, żeby ten największy pył osiadł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi