maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 Witam, nudziło mi się więc sprawdziłem sobie przepływ pomp: JVP102 po tuningu RESUN Wave Maker 2000 RESUN Wave Maker 2000 tuning Uznając, że Resun (zwykły) ma te 2000l/h zmierzyłem długość dmuchania i policzyłem jaki jest przepływ na 1cm. Długość dmuchania: 14cm=2000l/h 1cm= ok 142,9l/h Podłączyłem potem jvp102 (tuning) i wyszło mi,że dmucha na 37 cm. Pompa ma niby dmuchać 5000l/h, a po tuningu przepływ wynosi ok 5285,7l/h. Potem ztuningowałem Resun i zaczą mi dmuchać na 17cm, więc po tunigu pompa ma przepływu ok 2428,6l/h. Żeby nie było, wyniki to tylko moja analiza. Co wy o tym sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 tuning - mowisz o wycinania po jednym ząbku "z tyłu"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 Tak dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 a mysleliscie nad powiekszeniem otworu z przodu JVP? ciekawe co by sie stalo wylamujac tez co drugi zabek z przodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 a mysleliscie nad powiekszeniem otworu z przodu JVP? ciekawe co by sie stalo wylamujac tez co drugi zabek z przodu na pewno jak wciągnie ukwiał to go dokładniej zmieli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 A już nie mowiąc o mieszkańcach ukwiała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 Moje SPSy nie łażą więc sie nie stresuje. a Ukwiału nie planuje raczej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 Ja mam tak pociachane pompy i jak do tej pory nic nie wkręciło Chyba mam jeszcze w domu jedną całą głowice, jak znajdę to sprawdzę jak jest z tą wydajnością, jedno jest pewne, po takim zabiegu nie trzeba ich często czyścić . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 Ja jeszcze dodatkowo w resunie wyłamałem na wylocie co drugi, no i musze przyznać, że długość strumienia się nie zmniejszyła ale za to jego szerokość tak(jest dużo szerszy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2011 (edytowane) Też tak mam jak Piotrek pociachane JVP, i trzeba przyznać racje że zanim wyłamałem te żeberka to zapychanie się tych pomp to była masakra. Edytowane 26 Październik 2011 przez azja-83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2011 Maxym ciekawy temat:) A jak to obliczałeś ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 Sprawdziłem, pompa z wyciętymi wszystkimi żeberkami dmucha trochę słabiej, od tej która ma tylko tył powycinany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2011 (edytowane) Normalnie, zmierzyłem długość strumienia pod takim względem, że pompe ustawiłem poziomo i patrzyłem gdzie pokarze się na powierzni wody ostatnie wybrzuszenie i potem po zmierzeniu podzieliłem przepływ przez tą długość jaki jest na pudełku i miałem ile wynosi przepłw na 1cm. Edytowane 28 Październik 2011 przez maxym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach