balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2011 Witam Od 8 miesiecy posiadam flavescens , a od 6 xanturum. Od paru dni xanturum zaczol sie bardzo agresywnie zachowywac w stosunku do flavescens , obskubal jej prawie cala grzbietowa pletwe. Flavescens przebywa narazie w izolatce ,ale nawet przez szybe nie daje jej spokoju. Nie wiem co sie dzieje tak dlugo byl spokuj, a tu nagle zadyma. Mial ktos taki przypadek czy to moze walka o terytorium, a moze jakies gody . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2011 A jak z jedzonkiem? Ryby maja polskie geny tak mnie sie czasami zdaja jak glodne to zle, jak nazarte to leniwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2011 (edytowane) Xanturum do izolatki (sumpa), a flavescens wpuść do głównego zbiornika, za tydzień lub dwa wpuść xanturum z powrotem do akwarium, powinien być spokój na jakiś czas Edytowane 16 Październik 2011 przez Piotr34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciołek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2011 Miałem taki przypadek zółtek Vs Scopas. Bitwa o terytorium a konkretniej o kryjówkę na noc. Po 3 dniach jatki się uspokoiły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2011 Chodi o tym samym pomyslalem wiecej jedzenia dawalem tez ale takie klocki zaczely stawiac ze az czarno bylo na piasku. Piotr34 mam izolatke zrobiona w akwa , oddzielilem kawalkiem szyby. Myslisz ze w sumpie bedzie lepiej ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 (edytowane) Jeśli widzi wnętrze akwarium to to nic nie zmieni. Musisz ją całkowicie odizolować, jak wróci nie będzie już u siebie i spadnie w hierarchii Na pewno warto spróbować Pozdrawiam Edytowane 18 Październik 2011 przez Piotr34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 dokładnie jak napisał Piotr ,do więzienia,czyli sumpa na 5 dni po wpuszczeniu ponownym ,po pobycie w zakładzie karnym wszystkie pokolce bedą jego goniły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 Sprobuje jak radzicie po odsiadce dam znac . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Listopad 2011 Witam ponownie. Po dwu tygodniowej odsiatce w sumpie xanturum po wpuszczeniu do akwa odrazu zaczol rozstawiac wszystkich po katach . Mysle ze ten pobyt w sumpie nic nie pomogl. Moze za krotka byla ta odsiatka :dash3: .Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 To mnie zaskoczyłeś, ta xanturum jest większa od pozostałych ryb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 mnie też zaskoczyłeś,u mnie po tygodniowej odsiadce jak trafiła do akwarium to nawet babka ją goniła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Tak Piotr xanturum jest najwieksze w akwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Oddziel akwa siatką na pół tak żeby odizolować xanthurum od reszty, niech na siebie popatrzą przez kilka dni/tydzień i powinno jej przejść... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2011 Obawiam się że będzie z nią problem, jeśli nadal będzie aż tak agresywna, to musisz poszukać jej nowego domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2011 Mr Garden tak jak wyzej pisalem trzymalem juz tydzien w akwa odzielona tylko szyba a nie siatka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach