wojtesu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 Witam, mam od weekendu Zonclusa i widziałem jak w sklepie podjadał artemię. Po wpuszczeniu u mnie nie interesuje sie niczym. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą rybą, pomysły na przestawienie na pokarmy zastępcze? Wszelkie pomysły na wagę złota... Pozdrawiam Wojtek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 Często karm ryby małymi porcjami, może się skusi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtesu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 Tak robie, mam chyba wszystko co jest dostępne do karmienia ryb u nas, narazie niczego się nie łapie... Mam go teraz z zbiorniku kwarantannowym i zastanawiam się czy nie lepiej by było go wpuścić do ogólnego baniaka, tyle że mam tam białobrodego terroryste i boje się że może sobie Idol z nim nie poradzić.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 myślę że im mniej będziesz rybę odławiał i stresował bliskim przyglądaniem się jej to szybciej nabierze pewności. Miałem tak z chelmonem. ale ten znowu jadł tylko żywy wodzień moczony w wodzie RO. solowca posmakował dwa razy i starczy. a wodzieniem się bardziej interesował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach