k9securityuk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2011 (edytowane) mi sie nie rozchodzi o pieniadze nie szukam tanich rozwiazan potrzebuje tylko informacji jak to wszystko do kupy poskladac tzn mam 50 ledow teraz najwazniejsze jak je podzielic/pomieszac/ polaczyc no i jak wszystcy wiemy to ledy do nie wszystko!! teraz trzeba je odpalic i czyms sterowac. Edytowane 21 Październik 2011 przez k9securityuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Październik 2011 (edytowane) w wielkim skrócie: 1. 48 LED dajesz w sekcjach po 6, a na każdą sekcję jeden driver - w sumie potrzebujesz 8 driverów. 2. każda sekcja to jeden kolor 3. zasilacz potrzebujesz z zapasem mocy ok 20% żeby spać spokojnie - kupujesz jeden 24V 10A i po robocie a obsłuży spokojnie 180W 4. sterowanie oświetleniem możesz zamówić u loccutus'a albo lubusika - obaj mają własne konstrukcje Edytowane 22 Październik 2011 przez jaszczomp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k9securityuk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Październik 2011 w wielkim skrócie: 1. 48 LED dajesz w sekcjach po 6, a na każdą sekcję jeden driver - w sumie potrzebujesz 8 driverów. 2. każda sekcja to jeden kolor 3. zasilacz potrzebujesz z zapasem mocy ok 20% żeby spać spokojnie 4. sterowanie oświetleniem możesz zamówić u loccutus'a albo lubusika - obaj mają własne konstrukcje ok czyli jesli dam 6 ledow na jednego drivera 8 driverow kazdy driver potrzebuje zasilania?? nie moge podlaczyc ich bezposrednio pod prad? musze 8 driverow podlaczyc do 1 zasilacza?? dlaczego diody w salonie podlaczone mam do jednego drivera a jest ich 170 a driver wtyczka do gniazdka na scianie< oczywiscie zwykle diody nie cree> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Październik 2011 (edytowane) poprawiłem swojego posta > zerknij wcześniej ps. jakie diody takie wymagania a taśmy nie są wymagające ) Edytowane 22 Październik 2011 przez jaszczomp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach