Skocz do zawartości
ziemny

Lampa Uv

Rekomendowane odpowiedzi

Witm ponieważ jestem nowy na forum moje pytanie czasem mogą wydawać się dziwne ale wolę zapytać niż zrobić coś źle , jak często i na jak długo właczacie w swoich solniczkach lampę uv ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czystej ciekawości - napisz co cię skłoniło do sięgnięcia po lampę UV, będzie łatwiej rozmawiać (ja mam, używam, ale nie chciałbym cię nastawiać że też powinieneś)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@smithpl... napisz co robi, co tobie zrobiła lub komuś kogo znasz... chętnie poczytam praktyka a nie teoretyka:)

Edytowane przez dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to elegancko i podziękuj darczyńcy, bo przydatna to rzecz. Chociaż nie ciągle... ale nie uprzedzajmy faktów i poczekajmy na @smithpl opinie, odnośnie zła wszelakiego.... (bo może się okazać, że tego darczyńcę będziesz musiał obtłuc kijem, za taki prezent :nuke::woot: )

Edytowane przez dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak... i każdy kto w słodkim akwarium, w oczku wodnym lub morskim stosuje ma puste akwaria (bo zabija co żywe)... a firmy które produkują UVki celowo są nastawione na zabijanie naszych podopiecznych... ot bandyci...

Każde urządzenie stosowane zgodnie z tym jak sugeruje producent, lub inni ludzie którzy je stosują nic nie zabije... stosowane w nadmiarze zabije każde. Natomiast takie generalizowanie, jak się nie stosowało, tylko artykułów naczytało jest trochę bez sensu - moim zdaniem.

Coś jakbym napisał - piwo zabija - pewnie że zabije jak wypijesz ich 50 na raz... natomiast jak wypijesz jedno to cie nie zabije... chyba ze masz inne zdanie, i dostane art. o szkodliwości alkoholu, których na necie jest od groma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dominik, masz problem z czytaniem po angielsku?

Przeczytaj co robi i wyciągnij wnioski... a nie czepiaj sie skrótów myślowych.

Jak dla mnie możesz sobie odpalić choćby 20 lamp UV, jedną nad łóżkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę wyciągać wnioski i to robię... z własnych obserwacji i z tego co przeczytam lub usłyszę od innych:) ... po to właśnie jest m.in. to forum. Ale nie znaczy to wcale, że muszę święcie wierzyć i generalizować to co napisane zostało w artykule lub w to co kto do mnie powiedział:)

Idąc Twoim torem myślenia to można powiedzieć że odpieniacz wyjaławia wodę i nie należy go stosować - bo źle dobrany (o wiele za duży) to uczyni...:)

Podstawą stosowania każdego urządzenia, jest zrozumienie jego zasady działania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witm ponieważ jestem nowy na forum moje pytanie czasem mogą wydawać się dziwne ale wolę zapytać niż zrobić coś źle , jak często i na jak długo właczacie w swoich solniczkach lampę uv ??

Ja mam akwarium parę lat i nigdy nie stosowałem lampy uv, mam ozonator i też nie używam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi