tomi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 do znawcow osmozy. mam taki problem po standartowej wymianie prefiltrow w mojej osmozie-mam osmoze ro4 -nie raz to robilem ale teraz to jak dla mnie zalamka.nie chce mi produkowac wody membrane mam polroku.jak dla mnie to nie ma odpowiedniego cisnienia-nie wiem czy to przez membrane ,moze zaworek ktory podaje wode do membrany.3 dni z tym walcze i bez rezultatow:mad:..jest jeszcze taki czwornik z membrana moze on daje cisnienie.prosze o pomoc:confused: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 po włożeniu nowych prefiltrów płukałeś je(o węgiel mi chodzi)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 szkoda ze nie przeczytales tego co pisalem kilak dni temu :] http://aqua-reef.pl/prefiltry-t545.html Ps; Jesli nie plukales prefiltrow , to zapchales membrane . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 A może mieszkasz na osiedlu ?Gdy zaczyna się "ciepła pora" ,zaczyna się polewanie roślin i przez to ciśnienie robi się małe ,na tyle małe ,że ciężko coś wycisnąć z RO.(tak mówił Rebciu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2008 a wiec prefiltry byly przeplokane zanim do osmozy byly podlaczone mieszkam na blokach i raczej z cisnieniem oki.pewnie padla membrana-bol bo akurat nie jestem przy kasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach