Jaro 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 (edytowane) Witam i pozdrawiam. http://www.fotosik.pl/u/jaro72/album/972816 Edytowane 26 Wrzesień 2011 przez Jaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Piękne akwarium, każdy ci to przyzna Jakimi żarnikami oświetlasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Piękne akwarium, gratulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Piękne akwarium, każdy ci to przyzna Jakimi żarnikami oświetlasz? Witam. Oświetlam ledami Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Witam. Oświetlam ledami Pozdro. Jak długo świecisz tymi ledami, to jakieś firmówki czy produkcja własna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 (edytowane) bardzo ładny pojemnik ledy chyba cos tam widać,coś mi się wydaje że to te chińskie2x 120w jedna lampka albo,słabo widac na fotce Edytowane 26 Wrzesień 2011 przez juwewaldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 bardzo ładny pojemnik ledy chyba cos tam widać,coś mi się wydaje że to te chińskie2x 120w jedna lampka albo,słabo widac na fotce Ledami świecę od dwóch lat PS 2x90W ver2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 o to jeszcze lepiej ,jeszcze mniej watt i bardzo dobrze rosnie wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Koniecznie musisz zmienić wreszcie LEDy na T5 albo nawet na T8 bo przecież na LEdach się nie da akwarium ponad rok utrzymać...... Kolego - obalasz mity a to niedobrze Piękne akwarium - szczerze zazdraszczam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 czyli można na samych led z SPSami i widać że 1:1 w ledach to przerost treści nad formą. Wiadomo, każdy ma swoje upodobania. Chociaż widać że bez PARów, chmurek i innych pierdułek można mieć piękne akwarium. I w dodatku oszczędnie na świetle;) Ale mnie się bardzo podoba! Układ w akwarium dla mnie idealny. @Jaro - piękne masz akwarium:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Wspaniałe akwarium:) normalnie nic tylko pozzazdrościć i czekać kiedy moje będzie takie:) Mam takie pytanie, powiedz mi jak na te ledy reagują twoje lpsy? Kolega ostatnio testował ledy i ma mieszane uczucia... tzn. spsy pięknie ale część lpsów bardzo wyraźnie marniała, żeby uwiarygodnić badanie puścił dwa akwaria pod jednym obiegiem, więc wodę miał identyczną, miał po dwa takie same korale w jednym i drugim... no i wynik był taki, że sps spoko tylko bardzo różniły się kształtem przyrostów od tych pod T5, ale to jak najbardziej do zaakceptowania, natomiast lpsy, zwłaszcza plerogyra goniopora czy Duncanopsammia to już tragedia... pierwsza z nich prawie zdechła więc ją przeniósł do baniaka z T5, druga marniała niestety w oczach więc też ją przeniósł a trzecia już też siedzi u mnie w baniaku (on już nie miał miejsca;))i zdecydowanie odżyła... Dodam, że te same korale miał pod T5 w drugim zbiorniku w tym samym czasie i te pięknie żyją i się pompują. Euphyllie przykładowo normalnie się pompowały i nie odczuwały jakiegoś większego dyskomfortu aczkolwiek nie rosły wogóle, podczas gdy te same gatunki w drugim zbiorniku mu wręcz szalały... test wsumie robi do dziś (już jakieś pół roku) i ogólnie spostrzeżenia są trochę na nie... Pytam bo sam mam 600l wody i ledy to by była potężna oszczędność ale boje się trochę o korale (ja głównie kocham LPS'y, SPS to dla mnie taki powiedzmy ciekawy dodatek) Pozdrawiam Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Wspaniałe akwarium:) normalnie nic tylko pozzazdrościć i czekać kiedy moje będzie takie:) Mam takie pytanie, powiedz mi jak na te ledy reagują twoje lpsy? Kolega ostatnio testował ledy i ma mieszane uczucia... tzn. spsy pięknie ale część lpsów bardzo wyraźnie marniała, żeby uwiarygodnić badanie puścił dwa akwaria pod jednym obiegiem, więc wodę miał identyczną, miał po dwa takie same korale w jednym i drugim... no i wynik był taki, że sps spoko tylko bardzo różniły się kształtem przyrostów od tych pod T5, ale to jak najbardziej do zaakceptowania, natomiast lpsy, zwłaszcza plerogyra goniopora czy Duncanopsammia to już tragedia... pierwsza z nich prawie zdechła więc ją przeniósł do baniaka z T5, druga marniała niestety w oczach więc też ją przeniósł a trzecia już też siedzi u mnie w baniaku (on już nie miał miejsca;))i zdecydowanie odżyła... Dodam, że te same korale miał pod T5 w drugim zbiorniku w tym samym czasie i te pięknie żyją i się pompują. Euphyllie przykładowo normalnie się pompowały i nie odczuwały jakiegoś większego dyskomfortu aczkolwiek nie rosły wogóle, podczas gdy te same gatunki w drugim zbiorniku mu wręcz szalały... test wsumie robi do dziś (już jakieś pół roku) i ogólnie spostrzeżenia są trochę na nie... Pytam bo sam mam 600l wody i ledy to by była potężna oszczędność ale boje się trochę o korale (ja głównie kocham LPS'y, SPS to dla mnie taki powiedzmy ciekawy dodatek) Pozdrawiam Bart Moje LPS-y mają się dobrze choć nie mam ich za wiele. Euphyllia miała dwie główki ma ich ok 15,to samo Caulastrea dzieli się bardzo ładnie,Favia i Favites są u mnie od początku. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Tylko pogratulować Nie mam tak daleko więc pewnie się wproszę na wiosnę na piwko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Jaro piękny zbiorniczek GRATULACJE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 Dzięki wszystkim. Kto ma blisko zapraszam na piwko domowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 I co da się piękne sps na ledach, i nie koniecznie 1w/1l ale można nawet poniżej 0,5w/1l. Jeszcze raz gratuluję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2011 nice PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach