Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 Zimno na dworze, łeb mi pęka i w ogóle jakoś tak do d*py, siedzę pije herbatę a tu odpieniacz pękł:eek:... brylantowo porostu. Zaraz wrzucę zdjęcie. Ps. Ktoś ma tani odpieniacz na sprzedaż? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 Z tego co slyszalem to takie pekniecie w Weipro to nie zadki przypadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 to ze to nie jedyny przypadek to rozumiem ze recepta na tego typu usterke jest ogolnie dostepna i sprawdzona przez wielu... sprawa jest powazna i zastanawiam sie nad kupnem nowego odpieniacza na: 1) Deltec MCE 600 2) Deltec AP 600 macie moze jeszce jakies inne propozycje? A masz pewność, że to PCV? po nałożeniu pęknietego pierścienia na rury naprężenia rozpychaja go tak ,ze zostaje 2-3 mm przerwa, co widac na zdjeciu i ni jak tego połaczyc i najpewniej bedzie ciekło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 Z tego co słyszałem to mc600 jest bardzo udaną konstrukcją, kilka osób pozytywnie o nim pisało/mówiło. AP600 to super sprawdzony model i chyba nie trzeba go polecać:-), tyle, że w akwa bez sumpa może być trudno z montażem:-). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 wyglada mi na PVC , pewnosci nie mam bo nie mam tego w lapkach sprobowac skleic zawsze mozna . Sklej tangitem i dookola scisniej jeszcze plastikowym sciskiem do kabli , tylko dlugi musi byc ten scick lub poloncz dwa , albo odrazu wal z tym do naszego fachwca to Ci dotoczy nowa obrecz bez problemowo Zreszta mam inny pomysl , jaka to srednica rury jest ? ze zwyczajnej mufy PVC mozna zrobic dokladnie to samo . Szkoda w sumie wyrzucic ten odpieniacz , skoro tyle czasu u Ciebie dzialal i spelnia l swoja role to szkoda . Ps; U mnie o malo baniak wczoraj nie pekl ..robie cos tam sobie przy baniaku w skupieniu przy wiatraczkach , nagle jak sie pompy dozujace nie wloncza az podskoczylem i jak nie przypieprze lokciem w boczna szybe , caly banai k sie zatrzasl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 On spełnia średnio swoja role, dodatkowo srednice rur sa calowe a nie mm w zwiazku z tym samo podłaczenie go kosztowało troche trudnosci. Moge go skleic o ile to PCV ale na jak długo? Teraz byłam w domu a miałam jechac na 3 dni.. co by m zastała po tych 3 dniach? Strach myslec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 probuj to skleic i scisnij takim sciskiem to przewodow elektrycznych , zaraz Ci pokaze co mam namysli . cos takiego mam namysli , jesli nie masz dlugich to mozesz polonczyc kilka i obejma wtedy ta obrecz dookola . Jesli to jest pvc , to po sklejeniu tangitem i scisnieciu tymi sciskami , nie ma szansy na ponowne pekniecie . ( to takei wyjscie awaryjne z tym isciskami ) Po ludzku zeby to zrobic to trzeba dotoczyc obrecz z walca pvc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 To powinno byc pvc wlasnie tak ono peka idealnie na pol mam kilka takich obreczy peknietych dokladnie tak samo wiec sklejenie tangitem powinno pomoc i zalatwic sprawe definitywnie i tak jak napisal zbyszek mozesz to wzmocnic sciagaczami zrobil bym nakladke na to i skleil ale niestety we wtorek jade na rehabilitacje i nie mam pojecia jak dlugo tam bede ale jesli jakos przetrzymasz to jak wroce nie ma problemu moge go naprawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 to wlasnie mialem na mysli , aby do lata przetrzymala tylko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 zaraz zabieram tangit i sciski i bedziemy walczyc zobaczymy co z tego wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 Jedziemy po Deltec MC600. Opcja z opaskami nie wyszła, cieknie po całosci. Dzieki za pomoc, przynajmniej wiem, ze zrobiłam wszystko co mogłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2008 No i wrócili my z tym cudem, załączyli a tu.... szok! Bije piane w odróżnieniu od Weipro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ginek15 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2008 Witam sorka że odgrzewam temat ale szkoda mi zakładać nowy .Chodzi o to że chciałem sobie przerobić odpieniacz w stylu besta i nie wiem czym to kleić bo ni to akryl ni pcv . Powiem że rura trochę się ugina i widać na niej odlew są takie paski w z dłuż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2008 Okresl dokladnie kolor materialu czy jest idealnie przezroczysty czy tez ma blekitny odcien co do paskow to tylko swiadczy o procesie ekstrudacji podczas wytwarzania rury Poszukaj jesli masz opakowanie czy producent nie podal rodzaju zastosowanego materialu Wiekszosc tych wyrobow wykonywana jest z akrylu wiec ktorys z klei Acrifixa powienien dac rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ginek15 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2008 jest idealnie przezroczysty a na pudełku szukałem i nic nie ma a odpieniacz dokładnie taki http://cgi.ebay.pl/Instant-Ocean-Skimm-800_W0QQitemZ180256206250QQcmdZViewItem?hash=item180256206250&_trkparms=72%3A1399|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14 A acyfix połączy pcv z akrylem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 Acrifix 116 powinien to pokleic Zastosowanie do klejenia Plexiglasu oraz tworzyw PS SBC ABS PVC CAB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 chcesz drugie weipro - mam SA-2012 nowka w promo :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach