Skocz do zawartości
qaserte

Prośba o rozpoznanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na skale w której mam ukwiał znalazłem coś takiego i nie wiem co to może być proszę o rozpoznanie załączam zdjęcie.

post-2054-0-90611800-1316533858_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi Ci o to brązowe to wyskoczyły Ci CYJANOBAKTERIE.... normalka w młodym zbiorniku, zresztą poczytaj o tym na forum:) a będziesz wiedział więcej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi Ci o to brązowe to wyskoczyły Ci CYJANOBAKTERIE.... normalka w młodym zbiorniku, zresztą poczytaj o tym na forum:) a będziesz wiedział więcej:)

Chodzi mi o te pęcherzyki na tym brązowym nalocie są bezbarwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mi wygląda na jakąś prymitywną gąbkę lub inne stworzonko które korzysta ze skłądników twojej wody... miałem taki cytrynowy z końcówkami niebieskimi kurde był zarąbisty ale skasował do doszczetnie jeżowiec bo są bardzo delikatne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pomoc i czekam na kolejne spostrzeżenia odnośnie żywiątka ze zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko to widać jeżeli to na tej skale ode mnie to moga być gąbki... masę gąbek miałem na skałkach rozmaitego rodzaju ale przede wszystkim białe i żółte... jeżeli ba to postać galaretowatą to może to być też osłonica bo miałem takich sporo przeżroczystych lekko popadających w róż;) ale na tym zdjęciu to ja widzę chyba cyjano;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi