lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 witam wszystkich . prosze o podpowiedz jak pozbyc się malych białych rozgwiazd - szkodników . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybsonik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 (edytowane) http://pl.reeflex.net/tiere/860_Hymenocera_picta.htm ta krewetka zje ci wszystkie rozgwiazdy Edytowane 19 Wrzesień 2011 przez grzybsonik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 ostatnio była w RS - prawdziwy killer PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stooodent 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 (edytowane) Posprzata na 100% Edytowane 19 Wrzesień 2011 przez stooodent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 wielkie dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 z tym że jeśli masz rozgwiazde piaskową - to ją również wciągnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stooodent 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 do sumpa z piaskową, a jak posprząta to podzielić się z innym i po problemie. Jak masz zoasy i nie zastosujesz tego stwora to ci znikną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 posiadam tą krewetkę i mogę powiedzieć jedno... to najfajniejszy stwór morski, jakiego mam-miałem. Szybkością nie grzeszy i trochę jej zejdzie zanim zje wszystkie gwiazdki. Także rozgwiazda piaskowa lub każda inna może nie przetrwać tyle w sumpie. A każdą większą rozgwiazdę, którą napotka w akwarium, zaciągnie za odnogę - niczym Pudzian ciężarówkę... i skonsumuje po kawałku:D Ale jest zajefajna! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groenendael 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2011 Te male rozgwiazdy to Asterina. Ogólnie te rozgwiazdy żywią się glonami i innymi szczątkami organicznymi. Ale z biegiem czasu zmieniaja upodobania pokarmowe. U mnie rowniez tak bylo. Nie bylo sposobu aby to odlowic, bo musialbym kazdego dnia sciagac po kilka sztuk z kazdego korala ( i tak mysle zeby to nic nie dalo ). Wiec zakupilem Hymenocera Picta. Po miesiacu nie bylo ani jednej ale zostal problem co z krewetkami. Moja druga polowa nie byla zadowolona za bardzo z wizji krewetek rozcinajacych rozgwiazdy w akwarium. Ja jestem absolutnym milosnikiem tych kreatur ( jedno z najbardziej widowiskowych i interesujacych zwierzat ). Krewetki te naleza do MONOFAGOW. Niczego innego poza rozgwiazdami nie jedza. Wiec pozostaje kwestia czy chcesz ja zatrzymac czy oddac. Jesli chcesz zatrzymac mozesz kupowac piaskowa , Protoreaster Nodosus lub Linckia Laevigata. Ja mam pare i kupuje jedna rozgwiazde na miesiac dla pary. Konsumcja na szczescie nastepuje w ukryciu ... sa hodowcy, ktorym trafiaja sie egzemplarze jedzace mrozone rozgwiazdy. Moje nie chca jesc takowych. Jesli chcesz sie bawic w krojenie rozgwiazdy to mozesz trzymac w sumpie Protoreaster Nodosus ( zjada korale ) no i po kawalku karmic krewetki. Dokarmianie Hymenocera Picta żywymi rozgwiazdami budzi wśród wielu akwarystów i obserwatorow kontrowersje, szok i ... Prawda jest taka że natury nie oszukamy. Fotki mojej pary 3 minuty po wpuszczeniu papu do akwarium ... Wbrew pozorom nie sa takie powolne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Wrzesień 2011 W ile opendzlowały taką piaskową? Ja swoją nakarmiłem takową tydzień temu, mieli ją do dziś, została jedna noga Kto wie, gdzie można kupić mrożone rozgwiazdy? Zrobiłem eksperyment, i podałem mojej kreweci mrożoną (wlasnoręcznie) - zjadła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Wrzesień 2011 A ja mam takiego krabika na rozgwiady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach