Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

czy filtry ro na allegro sa ok ?? jaki kupic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz NIGDY PRZENIGDY NIE POLECAJ TEJ FIRMY !!!!!!!!! nie ma wiekszego drania niz ten gosc jesli chcesz kupic osmoze z uzywana chinska membrana trafiona zywice lub cos niekompletnego to owszem juz na nano-reff bylo kiedys o nim !!!!

Ja sam mialem wyjeb.. z jego strony kupilem osmoze przyszla bez mocowan oraz z mokra chinska membrana z tego co pamietam Rebciu tez mial z nim klopot

Piotr34 ten filtr jest ok ale ciekawe co tam jest za membrana radzil bym zapytac bo za ta cene raczej nie dostaniesz z membrana Filmteca lub GEO praktycznie sama membrana ktorej z tych firm kosztuje z 70-80% tgo co ty chcesz dac za cala osmoze

Zbychu po co ci mineralizator :) osmoza ok ma juz membrane filmteca a mineralizator musial bys wyrzucic chyba zebys tak podlaczyl abys dodatkowo mial wode do picia i wtedy mineralizator bedzie ok przynajmniej woda bedzie miala smak i troche wartosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej aby mialy 10 calowe prefiltry drozej w zakupie ale zaoszczedzisz pozniej na eksploatacji fajnie aby miala zawor pluczacy rzadkosc w tanich osmozach :) zawsze mozna dokupic osobno i zalozyc najwazniejsze dobra membrana pewno znajdzie sie wiele osob ktore pokupily tanie i sa zadowolone ja osobiscie jade na membranach Filmteca w jednej mam juz 5 lat druga chodzi okolo 2,5 roku najlepsze na rynku membrany to Filmtec nastepnie GEO a pozniej Filmtec DOW®

I nie przesadzaj z wydatkiem osmozy po co ci np. 100 galonow na dobe wystarczy najmniejsza

Im mniejsza wydajnosc osmozy tym wieksza sprawnosc membrany chodzi tu o % stopien oczyszczania wody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz zakupic ten zestaw http://www.sklep-rainbow.pl/index.php?d=produkt&id=459

i poprosic o wymiane membrany na filmteca doplacisz tylko roznice miedzy cena membran

jesli sie nie myle synek tak zrobil

poprosisz o ta membrane http://www.sklep-rainbow.pl/index.php?d=produkt&id=424

jak widzisz w sklepie jest nawet opis :)

Membrana oryginał USA, z wyrażną numeracją i nadrukiem "Made in USA".

Nie sprzedajemy membran typu : "Prinited in USA", "Standard USA" , oraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje bardzo za pomoc ! Wiem co kupie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dlatego naisalem ze sie zstanawiam nad tym mineralizatorem :) a drugie pytanie czy to orginal , bo mialem ta kupe od niego keidys , i membrana wlasnie przyszla mokra :]

Mialem pojechac odrazu , ...no ale widze ze mnie ubiegles :)

Mariusz , Andrzej Ci ten sklp polecil ? nie mozlwie , mnie powiezdial ze tam wlsnie chincka kupe sprzedaja i ze w zyciu od nich nic nie zamowi , to moze go pytales jeszcez przed ...zanim sam zamowil ?

Andrzej jak cos doradza to zazwyczaj zgadza sie co do joty , musiales nie wczas zapytac , musial byc na etapie testownia produktu , mnie z zcstym sumieniem odradzil ta chinska kupe i doradzil kupna najmniejszej osmozy, AMStandard 90l/h , w sumie jestem z niej b.zadowolony.

jade na osmozie AM Standard 90 , prefiltry mieniam co 6 miesiecy dodatkowo 5 litrowy filr DI producent nam znany :D:) ... nie wieme czy mi potzeba cos lepszego ?

Za osmoza mam wode 001 ppm, po filtrze DI 000ppm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Info o tej membrane z tej strony dostalem dokladnie Wtorek 17.07.2007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skiba mial racje :) Przedstawiam dwie membrany ta na gorze to Technology Derives from USA (czyt. made in china sprowadzane z czystawoda.pl) ta na dole Made in USA wydaje sie byc lepsza

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jeszcze przy okazji, miernik dual tds jest do d**y czy ktos probowal kiedys to kalibrowac ?

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi