jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 (edytowane) Wczoraj miałem chwilę i udało mi się nagrać aktualny stan zbiornika Akwarium ma 6 miesięcy, korale jeszcze małe ale rosną. Parametry wyprostowane po urlopowej wpadce i staram się juz nic nie zmieniać Zasolenie 1,024 PH (8,2 - 7,8) (Lajon) KH= 8,3 - 8,6 (Salifert) CA= 460 (Salifert) MG= 1470 (Salifert) NO3= 0,2 - 0,5 (Salifert) PO4= 0,04 - 0,06 (mała hanka) Konstruktywna krytyka mile widziana, od 2 miesięcy jadę na czystej , aktualnie dozownik podaje 14ml. http://www.youtube.com/watch?v=Uuwjopsh2ZQ Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 14ml wodki na dobe ??????!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 Brawo!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 14ml wodki na dobe ??????!!!!!! tak 14ml na dobę podzielone na 8 dawek. Zaczynałem od 3ml (przy NO3 pomiędzy 5 a 10 ) i co tydzień podnoszę. Aktualnie NO3 jest gdzieś pomiędzy 0,2 a 0,5 i chyba niedługo podzielę dawkę przez 2 i powinno się trzymać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 Update Po 2-ch latach wynegocjowalem wymiary nowego zbiornika i ta 375-tka idzie do likwidacji. Korale i ryby beda mialy wiekszy domek tu zrobilo sie strasznie ciasno. Tak to teraz wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 National Geographic powinien się u Ciebie uczyć. Zdradzisz wymiary nowego zbiornika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 (edytowane) Film to Adam, ja nie mam takich zdolnosci A zbiornik żyje własnym życiem, ja staram sie nie ingerować. Nowe bedzie miało 160x55x60h, negocjuje jeszcze 160x60x65h ale chyba tylko po to by bylo jasne ze to ja ustąpiłem Edytowane 14 Lipiec 2013 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 Negocjuj, nie poddawaj się, te 5 cm robi dużą różnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach