pagaj 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2011 Mam pytanie od dłuższego czasu moje zoa przenoszą się na Wieczną Rafę. Nie jest to raczej problem wody ponieważ ukwiał i euphyllia czują się dobrze (rosną). Podobno mogę mieć problem z pasożytami; jednak złapać takiego... Wczoraj w moim zbiorniku pojawił się Pterosynchiropus splendidus Mandaryn wspaniały. Czy rozwiąże on mój problem? Chciałbym kupić jeszcze przedctawiciela rodziny Signigobius (babeczka). Czy nie będzie on rywalizował z mandarynem o pokarm? Jakie zwierzątko moglibyście polecić by uratować pozostałe zoa? Dziękuję i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2011 sprawdz sobie pagaju jakie masz no3 i po4, zoa nie lubią zbyt niskich. Do tego wyżerać Ci je mogą takie małe rozgwiazdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegeye 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2011 (edytowane) Szkoda ze nie ma zadnego zdjecia. Ciezko powiedziec jak niewiadomo o co kaman. Przyjzyj sie dokladnie zoasom. Ja mialem kiedys takiego malego pasozytniczego kraba. Byl mniejszy/podobny do glowki zoa i ciezko go bylo przyuwazyc, ale sie udalo. Jak go sie pozbylem zoa przestaly znikac Edytowane 9 Wrzesień 2011 przez zegeye Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pagaj 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2011 Wyjąłem z wody obejrzałem. Zeskrobałem najgorzej wyglądające. Niestety żadnych skorupiaków nie znalazłem. Mam tam małe robaczki kształtu żyłek; cieniutkie rozciągają się nawet ok 5cm. Przeniosłem je bliżej szyby. Jak się otworzą zrobię zdjęcia.Parametry sprawdzę i wieczorem zaktualizuję temat. Dziękuję za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach