Skocz do zawartości
pagaj

problem z zoa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie od dłuższego czasu moje zoa przenoszą się na Wieczną Rafę. Nie jest to raczej problem wody ponieważ ukwiał i euphyllia czują się dobrze (rosną). Podobno mogę mieć problem z pasożytami; jednak złapać takiego... :)

Wczoraj w moim zbiorniku pojawił się Pterosynchiropus splendidus Mandaryn wspaniały. Czy rozwiąże on mój problem?

Chciałbym kupić jeszcze przedctawiciela rodziny Signigobius (babeczka). Czy nie będzie on rywalizował z mandarynem o pokarm?

Jakie zwierzątko moglibyście polecić by uratować pozostałe zoa?

Dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz sobie pagaju jakie masz no3 i po4, zoa nie lubią zbyt niskich. Do tego wyżerać Ci je mogą takie małe rozgwiazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie ma zadnego zdjecia. Ciezko powiedziec jak niewiadomo o co kaman. Przyjzyj sie dokladnie zoasom. Ja mialem kiedys takiego malego pasozytniczego kraba. Byl mniejszy/podobny do glowki zoa i ciezko go bylo przyuwazyc, ale sie udalo. Jak go sie pozbylem zoa przestaly znikac :thumbsup:

krab.jpg

Edytowane przez zegeye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjąłem z wody obejrzałem. Zeskrobałem najgorzej wyglądające. Niestety żadnych skorupiaków nie znalazłem. Mam tam małe robaczki kształtu żyłek; cieniutkie rozciągają się nawet ok 5cm.

Przeniosłem je bliżej szyby. Jak się otworzą zrobię zdjęcia.Parametry sprawdzę i wieczorem zaktualizuję temat.

Dziękuję za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi