mag-29-78 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Wrzesień 2011 Wiatam Planuję założenie akw. morskiego o wymiarach 170-180/60/55h w którym chciałem zastosować oświetlenie led.niestety nie mam kompletnie zielonego pojęcia jak do tego powinienem się zabrać.Mam możliwość wykonania takiego oświetlenia w firmie która się tym zajmuje,oczywiście nie mieli jeszcze kogoś kto by chciał użyć takiego do akw. potrzebuję danych na podstawie których mogli by mi take oświetlenie wycenić i ewentualnie wykonać.dodam tylko że pierwotnie miały być T5 o mocy ok500w. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Wrzesień 2011 Ważne jest co chcesz w tym akwarium hodować, bo lampa do SPSów powinna teoretycznie mieć moc 1:1 (Watt/litr), do LPSów i miękkich może to być 1:2, potem już tylko kilka postów do kolegów i masz lampę gotową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mag-29-78 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Wrzesień 2011 Chciałem zacząć od LPSów i miękkich ewentualnie w górnych partiach akw. trochę SPSów(o ile jest to możliwe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Wrzesień 2011 Zacznij od 64 LED Cree na prądzie 1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach