Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 Czy istnieją śrubunki na otwór w szkle 40mm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 Są 35mm i 45mm,. czterdziestek nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 Będzie problem . Najlepiej rozwierć do 45mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 a da się? żeby mi się pajączek nie zrobił. bo podwójna szyba w dnie to juz lipą zajeżdża czyli najlepiej z 40 na 45? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 Powoli wierć to się nic nie stanie . Ważne aby nie dociskać to wyjdzie spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 http://aquareef.eu/Srubunki,k64/Srubunek-uszczelnienie-EPDM-40-mm,p484 tu jest jakiiś wynalazek ale nie wiem czy to bezpieczne i czy za dużo zabawy nie ma z tym, jesli się da rozwiercić na 45 to poszukam szklarza i się zabiore ze zbiornikiem do niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 To jest złączka, a nie przelot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 wez dremela, maly kamien szfilierski i do 45 pokojnie rozszlifujesz sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 Chodi moim zdaniem ma rację też się nie spotkałem z takimi śrubonkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 szyba 10mm kamieniem mogę sobie szlifowac... wolę juz rozwiercić o ile to bezpieczne albo rzeczywiście wezmę wkrętarkę mam na nią kamień dość drobny obrysuje 45mm i bede jechał, uszczelki mają tolerancję 1mm więc spokojnie bym dał radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2011 warunkiem sprawnego szlifowania sa spore obroty (rzedu 12-18tys dla 10mm kamienia) takze wkretarka to kiepsko raczej bedzie szlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 (edytowane) dalej masz problem? Podeślij to szkiełko do mnie mam sposoby na takie wyzwania Edytowane 21 Sierpień 2011 przez Tofik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 rozwiercę na wieksze... i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 Tofik jest dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2011 rozpoczęta zabawa z rozwiercaniem otworów do 45mm. http://allegro.pl/przelot-szczelny-vdl-pcv-u-d32-skrecany-i1776707261.html#gallery ten śrubunek jest dobry i bezpieczny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2011 Mam taki przelot, jest bezpieczny, tylko nie dokręcaj go zbyt mocno, bo z odkręceniem może być problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2011 rurę do niego wklejałeś czy w jaki sposób się łączy z przelotem? czy na wcisk działa do pewnego ciśnienia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2011 W środek wkładasz rurę, a od dołu przychodzi taka uszczelka, która jest dociskana nakrętką . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach