Krell 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) Witam. Zidentyfikowałem z swoim zbiorniku Anemonię ale nie "Manjano" Pytanie - czy wszystko z tej jednej rodziny traktować jak plagę? Nie rośnie za szybko i nie zauważyłem żeby się jakoś szczególnie rozsiewało. Killim czy leave'm? Edytowane 14 Sierpień 2011 przez Krell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Sierpień 2011 jak ci nie parzy korali ani ryb nei zaciąga to raczej nie jest niebezpieczna. Chyba że ma silny jad w parzydełkach i widzisz wędrujące grupy to kill. Bo po co ma szkody robić. pierwszy raz widze taki w akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krell 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Sierpień 2011 Dzięki Grzeniu. Nie jestem w stanie zaobserwować czy parzy inne korale bo nic jak na razie w pobliżu nie rośnie a nie będę przytulał nic do niej żeby sprawdzić. Zabiorę się chyba jednak za usuwanie... mam wrażenie, że w okolicy zaczyna wyrastać ok 10 nowych. Nie chciałbym żeby przerodziło się to w plagę. Nawiasem mówiąc szkoda bo wygląda na żywo na prawdę ładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach