beret 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 (edytowane) A kto ci doradził 48 na 48 z tego co się doczytałem to często zalecają przewagę niebieskich nawet 60- 70% Edytowane 30 Grudzień 2012 przez beret Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 Powiedz to wielu producentom lamp, którzy dają 1:1. Zresztą jak będzie miał regulacje kanałów, to ustawi to co będzie chciał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 I tylko dlatego tak robimy chociaż ostatnio zrobiłem na zamówienie 3 lampy z proporcją 4:3:4 (RB/B/W) i też wyszło dobrze.... i to na tyle że postanowiłem taką proporcje trzymać jako nowy standard Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Grudzień 2012 (edytowane) Witam @beret Jeśli chodzi o proporcje Led białych do niebieskich, to zrobiłem to świadomie ponieważ mam jeszcze regulację barwy na świetlówkach. @BAU Lampa będzie miała finał za 5 tygodni , jak będe miał następny urlop. Edytowane 31 Grudzień 2012 przez JerzyB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Grudzień 2012 Dostałem przesyłkę , czyli jest sterownik , jeszcze dzisiaj będą próby jak to steruje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2013 Witam Sterownik ok. z tym , że trzeba mieć dwa timery do sterowania , lub jeden i jakiś przekaźnik czasowy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz89 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Witajcie! Co to za profile pod świetlówki? Czy jest to Podwójny profil lampy LPD/N? Projekt bardzo dobrze się zapowiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Witam Dawno mnie tu nie było @Mateusz89 http://www.aifo.pl/profile-do-lad-chlodniczych/3208-profil-lampy-pu-lpd-n.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldimas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Czerwiec 2013 Witam jak wyciszyles zasilacz bo ten wiatrak w zasilaczu doprowadza mnie do szalu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Czerwiec 2013 Witam Lampa jeszcze nie wisi nad akwa , ale jak sprawdzałem to też mi sie wydawał głośny . Do mojej lampy muszę kupić o większej mocy bo ten nie wydoli . Może wymień go na inny. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldimas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Czerwiec 2013 ja mam 180W w ledach i myslalem nad wywaleniem tego wiatraka calkowicie z zasilacza, dotykalem zasilacz po dluzszej pracy i jest zimny wiec mysle ze i tak nie pracuje na pelnej mocy to bez wiatraka wydoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2013 (edytowane) Witam Po długiej przerwie jestem ,i jest lampa. Brakuje jeszcze plexi pod lampą na dystansach. Fotki przy mocy 80% niebieskie i białe. Świetlówki wyłączone Pozdrawiam Edytowane 9 Październik 2013 przez JerzyB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2013 Fajne cacko. Gratuluję :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2013 (edytowane) Ladnie Edytowane 9 Październik 2013 przez remel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2013 Witam Rzeczywiście zasilacz jest głośny , myślę o zmianie , lub wymianie wentylatora , tylko na jaki? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Październik 2013 (edytowane) Witam Lampa już całkowicie gotowa , brakuje tylko odpowiednich świetlówek. Edytowane 11 Październik 2013 przez JerzyB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Październik 2013 Zasilacz - możesz przerobić wymieniając wentylator na większy (12V 80/120mm) - wiąże się to z "popsuciem" obudowy ale w DIY można Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2013 Witam Mam problem z wyborem świetlówek, chce dać 4 szt. http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=d754d51dedc8&UID_p=f7a17e2e3fbf&UID=223cc4abad19 Ale nie jestem pewien , czy nie będzie za fioletowo . Może coś doradzicie, przypominam tylko że LEDY to 50% białych do 50% RB Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach