slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Wszystko OK co wentylatorów poszukaj wolnobrotowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Czy taki może być? mcs.pc.pl/produkt1558.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 OK daj ze dwa wentylatorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Myślałem o dwóch i dwa będą . Wielki dzięki za pomoc następna relacja ,już po złożeniu lampy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2012 Witam W temacie lampy nic się nie zmieniło , może dlatego ,że mi nie spieszno. Jak pisałem wcześniej główne zakupy miały być w AQUALED Niestety na razie sklep jest pusty, i nie wiem czy mam czekać na nową dostawę,czy może zrobić zakupy gdzie indziej. Mogę czekać do wakacji , ale może ma ktoś z forym zestawy led na sprzedaż , (nie chcę kupować pojedynczych)to lampę złożył bym wcześniej. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2012 Też czekam aż Leszek otworzy sklep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakuś 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2012 Wiadomo coś w ogóle czy Leszek, będzie miał jeszcze te moduły w sprzedaży ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2012 bedzie miał na 100% ale jak skonczy USA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakuś 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2012 to dobra informacja pozwolę sobie podpiąć się pod temat, niecałe trzy tygodnie temu zalałem moje pierwsze słone 96 litrów, ale już widzę, że to będzie mało, dlatego w głowie planuje już większe akwarium - 70x70x60h, chciałbym tam zastosować oświetlenie LED, myślicie, że lampa na 36 diod RB oraz 18 CW, wystarczy ? akwarium miałoby 294 litry, na 162W światła, dodam że nie podobają mi się SPS, akwarium byłoby jedynie dla miękkich i LPS'ów. No i jaki wymiar powinna mieć lampa nad takie akwarium ? Pozdrawiam Kuba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2012 (edytowane) Witam W temacie lampy jest już postęp , jutro będą fotki , jak będę umiał wkleić . Pozdrawiam Edytowane 29 Grudzień 2012 przez JerzyB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 (edytowane) Witam Tak obecnie przedstawia się moja lampa i częsci do niej , brakuje mi jeszcze 8 pasków led RB. Lampa będzie miała moc około 300W w ledach i świetlówki 4X 39W. W środkowej części lampy, czyli z przodu będzie sterownik , a z tyłu pokazane gniazda. Do sterowania świetlówek ,osobny sterownik , ale nie koniecznie , bo zamówiłem taki. http://allegro.pl/show_item.php?item=2868365129 Pokazany zasilacz pewnie będzie za słaby , więc bedzie drugi taki sam , lub jeden o większej mocy. Nie wiem czy pokazana pasta będzie ok. Za wszelakie uwagi zgóry dziękuje , a na pytania ,( jeśli będą ) z chęcią odpowięm. Pozdrawiam Edytowane 30 Grudzień 2012 przez JerzyB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 Jakuś - rzuć okiem na ten temat http://aqua-reef.pl/topic/5575-294lsump-kostka-rafy-miklasa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakuś 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 Lubusik mój post jest z kwietnia i nawet nie pamiętam że miałem takie plany co do akwarium. To 96 litrów już dawno nie istnieje u mnie. Jestem właśnie w trakcie zbierania sprzętu do akwarium o którym pisałem w poście z kwietnia (70x70x60) i światełko mam już zakupione, na razie będzie HQI + T5. Temat Miklasa śledzę na bieżąco Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 troche rozkojarzony dzisiaj jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 No co to , żadnych komentarzy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 Składaj i odpalaj. Gdzie kupiłeś paski led? Jakie proporcje kolorów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 Ledy od kolegi @lubusikk , 48 białych i 48 RB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2012 Dzięki. Odpalaj i zdawaj relacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach