slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 Zastanawiam się nad zastosowaniem wódki w moim akwarium. Myślał ktoś czy lepiej spirytós ?. Ma to jakieś znaczenie ? Chcę podłończyć Grotecha do tej funkcji. Wiem że temat był przerabiany ale tak sobie pomyślałemn że może troszkę więcej doświadczeń uzyskam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 sama wódka bardziej niestabilna od vsv, która karmi wieksze spectrum bakteryjne spirytus to b stezony roztwór a wiec wieksze ryzyko "przelania" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 Wiem też ocet i sacharoza męczy mnie ten spirytus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 ja to już na takie wysokie procenty patrzeć nie moge Mniejsze, a za to barwniejsze przygody lepiej wpisują sie w morski krajobraz Nie wiem czy pojawia sie tutaj Iceberg, ale on opowiadał, że przez pomyłkę lał spirytus. Niemniej nie polecam. Za to VSV tak! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 Sławek, a że tak nieśmiało zapytam (proszę mnie nie linczować) z peletkami próbowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 Nieeeee z paletkami odpuściłem ale spirytus chodzi mi po głowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 mnie też... dlatego piję właśnie herbatę z "prądem" bo do tego został wyprodukowany:D Wódkę kiedyś dla testów lałem ale spirytusu nigdy. Czemu? Bo trochę się bałem pamiętając jak się go rozrabia z wodą to się "burzy" , więc pieron wie jak zadziałałby z wodą morską. Jutro powertuje książki mądre to może coś pisali w tym temacie. Jak znajdę coś odnośnie czystego spirolu to napiszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 A ja mam pomysła lać 2 ml przez tydziń nasstępnie 3 ml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 ale rozkminki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Sierpień 2011 Mam takiego pomysła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2011 Ja leje VSV na sprycie, jak zaczynałem to z dawką doszedłem do 10ml na dobę., teraz wystarczają 4ml. Spirytus nie nadaje się do małych zbiorników, zbyt łatwo można przedawkować. Jeśli chcesz podłączyć do tego grotecha, to musisz, zrobić bardzo szczelny układ, zwłaszcza pojemnik na spirytus musi być szczelny, żeby połowa zawartości nie poszła w powietrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2011 Czym się różni vsv od zwykłej wódki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2011 VSV to taki akwarystyczny drink.... wódzia + ocet + cukier PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2011 sacharoza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2011 Sławek Ty już lepiej zostań przy tych swoich browarkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2011 VSV to taki akwarystyczny drink.... wódzia + ocet + cukier PK W jakich proporcjach mieszać ? Obecnie stosuję wódke ale skoro vsv jest lepsze to czemu nie spróbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2011 (edytowane) 250ml wódki 100ml octu 1 łyżeczka cukru Edytowane 13 Sierpień 2011 przez jaszczomp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2011 (edytowane) ... cd dozowanie to 1ml VSV na 100l wody Edytowane 13 Sierpień 2011 przez jaszczomp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach