loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2011 moment - momencik... Nigdy do moonlightu nie dodawany był biały kolor w żadnej z lamp które zrobiłem/znam... zrobiłem tu tak samo. Sterowanie białym i niebieskim oddzielne czyli tabela PAR jest wyłączone w programie na PC bo dokończyć muszę w aplikacji odczyt wykresu - odbierałeś lampę osobiście i pokazywałem Ci że te przyciski są jeszcze nie aktywne przecież. Wrzucę na serwer soft nowy i będzie działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2011 Ekstra! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2011 Kolejny egzemplarz - na razie rysunki, - zdjęcia real pokażę za kilka dni. niecałe 80W, 50cm długości 2x Niviss 6LED XP-E RBD3 oraz 2x Niviss 6 LED XP-G CW. Elektronika zabudowana do lampy, osłony z PMMA, radiator zawsze ten sam Wiatraki 2 szt. bardziej na wyrost i dla "symetrii" widoku niż z konieczności... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Październik 2011 Ciągle nas zaskakujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
- PP - 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 fiu fiu fiu... pełen szacun pomysł, wygląd i pewnie wykonanie super pytanko czy to nadal DIY czy już seryjna produkcja ? jak tak to ja też chce zbieram flote ... przy okazji pytanka : - czy tak wykonana lampa może leżeć bezpośrednio na akwarium klika cm od lustra słonej wody ?? pamietasz mój projekt chciałem juwel trigon 190l narożne wykorzystać jako zbiornik i lampe led położyć na nim na koronie , a swietlówki na zwenetrznym zasilaczu zoolight 2 x 24 lub 2 x 39 dać pod lampe pod pokrywę w koronie. - wymiar lampy 50cm na XX ile cm ? - czy na takim radiatorze jest możliwość tych gotowych NIVISS umieścić nie wzdłuż tylko w poprzek radiatora i dołożenie 2 modułów do ok 120W lub 4 do ok 160W ? - czy można dać wiecej RB niż CW ? - czy wtedy te wentyle dadzą radę ? - sterownaie lampa przez BT ? pozdarwiam PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 1 - kilka cm to nie bardzo - jak widać plexi od spodu chroni bardziej przed opryskaniem wodą - śrubki są metalowe, słupki dystansowe = chromowany mosiądz. 2 - szerokość lampy determinuje szerokość radiatora - 165mm - można by zespawać 2 kawałki na długim boku leśli ma być szerzej. 3 - tak, zmieszczą się pionowo też 4 - każdy jeden moduł "kosztuje" jeden driver na MBI6651 - do komputera którego jeszcze nie pokazałem bo się robi - można podłączyć takich driverów... dużo. Ten na zdjęciu powyżej ma 4 drivery wbudowane. Max moc dla ledów XP-G (1.1A) podłączanych do tego komputera wynosi 84W 5 - Nie ma znaczenia. W lampie na zdjęciach jest 5x RB i 4x Białe 6 - identyczne wiatraki (2) chłodzą 200W prometeusza z 40cm radiatorem. Tu mamy 150W, radiator 1 metr i 3 wiatraki, w lampie mniejszej 50cm radiatora, 2 wiatraki i 80W... 7 -oczywiście - aplikacja prawie ukończona do pobrania stąd: www.aqualed.pl/ftp/Aqualed_app.rar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 Witam po dzisiejszej rozmowie z Leszkiem postanowiłem wykleić folią lustrzaną wewnętrzna stronę srodkowych żeber radiatora Powiem krótko -masakra !! Światła ileś razy wiecej !! Rewelka polecam jednak sposób Leszka należy użyć pasków lustra pewnie będzie jeszcze lepiej Pozdrawiam Mariusz Ps: fotek nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 No i widzisz - mówiłem, dwa głupie odbłyśniki a efekt 3x lepszy. Ja to zrobię ale nie z folią tylko z lustrami na swoim egzemplarzu i umieszczę opis na stronie. Dwa takie paski nie wyjdą więcej niż 10zł. Jednak czarny radiator (mowa o reefmaxie) odbija znacznie mniej niż srebrny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 Tylko wiesz ... moda nastała i wszyscy chcą czarne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 dlatego na czarno się maluje - a tu zonk u Mariusza. Na szczęście na wszystko jest sposób. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 Ja miałem folię pod ręka więc jej użyłem , ale lustro napewno będzie lepsze ale jakby dalo się je jeszcze jakoś powyginac to dopiero by było !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2011 nic tylko na przyszłość wywalić po 1 żeberku ze środka więcej i wkleić lusterka pod kątem do płytek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickeangello 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Październik 2011 Witam, a czy ten sterownik do reefmaxa może mierzyć zasolenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Październik 2011 (edytowane) I frytki robić Edytowane 11 Październik 2011 przez Marqo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Październik 2011 To ja bym prosil o funkcje wiazania krawata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik 2011 Cześć Leszku jakieś postepy z softem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik 2011 Mizernie z czasem, ale nie podaje się i walczę. Jak tylko skończę to wrzucę linka na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik 2011 musisz chyba zatrudnić jakichś pracowników ! Masz czas na sen? Fajnie że myslisz o nas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach