mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2011 (edytowane) wgrałem nowy soft pc i lampa zwariowała ? wschód przestawił się na 10 min , ustawienie barwy i mocy nie działa Wracam do starej wersji Edytowane 25 Październik 2011 przez mariuszduch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2011 o to wróć do starej wersji i ustaw wszystko w lampie na nowo bo to znaczy że źle odczytało sygnaturę twojego firmware - muszę to sprawdzić i poprawić. Jak nawiązujesz połączenie z lampą starym softem to jak ci odczytuje wersje oprogramowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2011 za każdm razem 1.107 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2011 Leszku jak tam moja przesyłka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2011 Adresik wyślij na PW bo paczka leży od tygodnia zapomniana w kącie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2011 Poszło na maila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Wysłane ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Odebrane . Teraz trzeba to podłączyć Tylko jak ? Pierwsze złącze od lewej - wyświetlacz niżej złącze - LEDy praw strona - wentylatory ? poniżej - czujniki temp ? zasilanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Moment moment 1 - Czujnik Temp (dane) 2 - czujnik Temp (masa) 3 - wentylatory strona lewa - minus 4 - wentylatory strona lewa - Plus 5 - wentylatory strona prawa - minus 6 - wentylatory strona prawa - plus 7 - went. komin - minus 8 - went. komin - plus 9 - zasilanie plus 10 -zasilanie minus od góry po drugiej stronie - pierwsze dwa złącza płytka LED JP2 - złącze 10cio pinowe - wyświetlacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 gg Leszku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickeangello 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2011 Jakieś postępy w projekcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2011 Jak prace nad płytkami LED własnej koncepcji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2011 Małe płytki będą dostępne za kilka dni. Nic wyszukanego we formie, proste, sprawdzone i skuteczne 6szt XP-GCW + 6szt XP-ERB. Większa bombka choinkowa będzie troszkę później - na razie nic nie powiem więcej. Prace jednak trwają na obu frontach. Dla Reeftech LED jestem w trakcie testów nowej elektroniki. Komputer w nowej wersji pod lampy P3, na "starym" od ponad roku już używanym procesorze M1280 ale pomyślany tak, by dał radę kontrolować max nie 12, jak do tej pory a całe 512 SPRZĘTOWYCH kanałów PWM. Oczywiście każdy kanał można kontrolować niezależnie. Ile niesie to możliwości można sobie wyobrazić, można też sobie wyobrazić 32 lampy spięte w sieć HE-Ready i jak by wyglądała symulacja burzy i przechodzących chmur... Na razie max testowaliśmy na 8miu Prometeuszach, wyglądało... ładnie. Może kiedyś trafi się takie akwarium .... Płytka została tak zaprojektowana, aby minimalizować okablowanie jak tylko się da choć interfejsów ma sporo - Tradycyjnie już Bluetooth, USB, magistralę HE-Ready ...Dlatego na "plecach" nosi LCD. Serce urządzenia tkwi pod LCD - o tu:) Jak widać stary, dobry Atmel ciągle rządzi. Tyle od góry - a co od spodu ? Serce sercem, ale potęga tkwi gdzie indziej - co my tu mamy?- "żadne mi tu fifi-rifi tylko Wi-Fi " - Teraz można będzie sąsiadowi lampę zhakować Puste pole obok modułu Wi-Fi to jak pewnie niektórzy po kształcie się domyślają "działka" zarezerwowana dla modułu bluetooth. Będzie można mieć albo jedno albo drugie albo oba. Chyba tyle - zostały same nudy dla Was, a dla mnie kupa roboty - czyli testy na żywym organizmie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2011 Aja nie widze zyroskopu wiec co z zawieszeniem lampy na jednej lince i balansie przy pomocy wentylatorow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2011 Żyroskop potrzebowałem do DIY segway'a... nie wykorzystam w lampie tego patentu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2011 Serce sercem, ale potęga tkwi gdzie indziej - co my tu mamy?- "żadne mi tu fifi-rifi tylko Wi-Fi " - Teraz można będzie sąsiadowi lampę zhakować Puste pole obok modułu Wi-Fi to jak pewnie niektórzy po kształcie się domyślają "działka" zarezerwowana dla modułu bluetooth. Będzie można mieć albo jedno albo drugie albo oba. Chyba tyle - zostały same nudy dla Was, a dla mnie kupa roboty - czyli testy na żywym organizmie... A ja jak zawsze ........ po co mi wyświetlacz jak go nie widzę ? Nie może być z przodu ? A nie lepiej dać troszkę więcej kabelków i umiejscowie sobie tam gdzie chcę ? A najlepiej bez przewodów. Leszek wiem że to potrafisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 A co z tabelą PAR ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2011 Chciałem zrobić to po najmniejszej linii oporu ale doszedłem do wniosku że tabela PAR jest bez sensu w postaci jaką ją znacie z innych lamp. Inne lampy PAR mają zależny od wschodu-zachodu i zmian można dokonywać jedynie w obszarze pomiędzy tymi okresami. Mam w planie ujednolicić całość - wywalić wschody i zachody zupełnie i zastosować inną metodę = całodobową. A to wymaga w zasadzie nowego firmware. Doba ma za mało godzin.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach