Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Wow Prosty i przejrzysty interface, tylko pogratulować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 o fajne,po Polsku ,czytelne,świetne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Co tu dużo pisać, widać że autor oprogramowania słucha "głosu ludu", suuuper. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Wyszedłem z założenia że "Polacy nie gęsi... " to raz, a druga rzecz że chciałem maksymalnie uprościć obsługę bo wiem z autopsji, że ludzie się tego obawiają. A tak, - 3 pokrętła na krzyż i wszystko czytelne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Leszku a czy jest możliwość dodania danych odnośnie temp barwowej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 Bez kalibracji nie będą wiarygodne - trzeba by podchodzić praktycznie indywidualnie i mierzyć każdy zestaw - więc wstawić coś aby wyglądało "profesjonalnie" - to tak bez sensu troszke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2011 (edytowane) Racja , myślałem że może być tak jak u konkurencji Edytowane 27 Wrzesień 2011 przez mariuszduch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2011 Czy mógłbym prosić o cenę takiego zestawu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jobberwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2011 Witam Wszystkich, mam pytanie do doświadczonych, czy do takiego drivera -> LINK można na wejście PWM podłączyć potencjometr jako rozwiązanie tymczasowe (bez sterowania uC, które będzie w przyszłości) Z góry dzieki JB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2011 Nie da rady bezpośrednio - musisz zbudować generator PWM sterowany potencjometrem i dpoiero to podpiąć na wejście tego drivera. Najprościej na układzie NE555 - w google znajdziesz od groma schematów "PWM 555" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2011 Pogratulować koledze! Ładne urządzonko. Leszku, nie czytałem wątku od początku, ale zdaje się, że wystawiając 0-10V można spokojnie wysterować świetlówki za pomocą tego: http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=dd2fb7e8b797&UID_p=6e19b48bcc59&UID=a8ffd0a9c2bd czy tego http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=9aaa3851d746&UID_p=6e19b48bcc59&UID=a8ffd0a9c2bd Dodasz przycisk typu "T5", wystawisz software'owo ograniczenie do 10V i masz praktycznie drugi rynek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2011 czy mógłbym prosić o cenę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Podobnie pytanie jakie koledzy zadają, jaka cena takiego zestawu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 O ceny to zapewne na priv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Dlaczego - nie ma tajemnicy:) Cena zestawu zależy od ledów i składu całości a oscyluje w okolicy 900zł brutto. Wchodzą w to - Ledy Cree, radiator z obróbka mechaniczną (frezowanie, wiercenie, malowanie) i elektronika. Można rozbić zestaw na części składowe, ponieważ przeprojektowałem elektronikę, tak by pasowała do dowolnych ledów - Komputer został zintegrowany z driverami, wiec wystarczy podłączyć do niego swoje LEDy i działa. Sytuacja więc zmienia się o tyle że można będzie zakupić np samą elektronikę, radiator przygotować samodzielnie - wręcz zrobić inny, niekoniecznie do RMaxa, uzbroić go w Ledy i zrobić własną lampkę. Przykładowa kalkulacja dla Reefmaxa w oparciu o diody Cree na podłożach Nivissa Białe XP-C - 86,0 Niebieskie XP-E - 184,5 Radiator kompletny - 180,0 Elektronika - 450 Razem = 900 Kwota powyżej daje wybajerzoną lampę ok 60W (pasującą do RM beż żadnych ingerencji) co jest dla RM wystarczające w zupełności. Dla innych zastosowań można zmienić / zwiększyć liczbę ledów. Jestem w trakcie pisania artykułu dla osób które chciałyby przerobić reefmaxa samodzielnie - w którym opisane będzie krok po kroku, co i gdzie kupić, jak zrobić itd.. Co prawda jeszcze nie skończone, jeszcze nie wygląda graficznie jakbym chciał, ale już można poczytać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 no dobra ja chciałbym zastosować elektronikę do juz świecącej lampy 50 szt. led, mam już drivery , potrzebuję tylko sterowanie. Jaki byłby koszt, jeśli w ogóle da radę to podłączyć do mojego setupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Zatem potrzebujesz innego komputera niż do RM - coś się znajdzie ale to już na priva jak chcesz możemy załatwić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Witam, mam rozumieć, że opisany zestaw można powielać dla większych gabarytów zbiornika. Np. Kupić podłużny radiator ~1,2m i do niego zastosować krotność zestawu ledy + driver + sterowanie (jedno, krotność?) PS> dzięki za zaangażowanie w temat na forum ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach