mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 Teraz brakuje tylko symulacji pogody albo samej burzy i szczęki opadają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodla 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Na jakie systemy przewidujesz stworzyć oprogramowanie dla tego sterownika? Edytowane 7 Sierpień 2011 przez jodla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 Najpierw na pewno coś prostego "aby działało" dla Windows. W dalszej perspektywie coś na WMobile, Androida... zobaczymy jak będzie z czasem. Traktuje to jako odskocznie od głównego mojego zajęcia żeby przy lampach "do reszty nie stetryczeć" A może są chętni do wspólnej zabawy? Mogę po zakończeniu pracy udostępnić źródła protokołu komunikacyjnego - jeśli ktoś będzie potrafił to wykorzystać to ...czemu nie ? Aha - na PW dostaję mase zapytań o cene.. Panowie jeszcze nie zrobione - skąd mam wiedzieć jak skalkulować cenę żeby wszyscy byli szczęśliwi? - cierpliwości.. powiem tak - na pewno nie będzie droższe od Reefmaxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodla 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) To mnie pocieszyłeś, że na WM, bo wszystkie firmy jakoś dziwnie zlewają ten system liczy się tylko iPhon i to mnie strasznie irytuje a ja na przekór wszystkim używam WM Edytowane 7 Sierpień 2011 przez jodla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Z tym wyświetlaczem to faktycznie namieszali .... Leszek a słuchaj tylko, jakby dać wyświetlacz tzn płytkę (tą małą) na dystansach 2 mm powinny wystarczyć to możesz dać większy wyświetlacz. Wyżłobienie w szybce jest głębokości 1-2mm a dalej masz wolne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Ja tylko prosiłbym o pozostawienie wersji dla mniej zamożnych Taka która będzie w moim zasięgu , bo jak czytam jakie cudo tworzycie to mam wrażenie że cena zestawu może powalać Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Mariusz - nie możesz dać dystansów bo wtedy płytka nie wejdzie w ten holder ze zatrzaskami = nie ma innej opcji montażu. No tak wymyślili i już. Generalnie ten holderek wygląda jakby Aquael miał w planie jakieś inne rozwiązanie techniczne ale nie wyszło (zmienili zdanie?) i zostali przy tym co mamy pod pokrywami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Mariusz - nie możesz dać dystansów bo wtedy płytka nie wejdzie w ten holder ze zatrzaskami = nie ma innej opcji montażu. No tak wymyślili i już. Generalnie ten holderek wygląda jakby Aquael miał w planie jakieś inne rozwiązanie techniczne ale nie wyszło (zmienili zdanie?) i zostali przy tym co mamy pod pokrywami. Eeee chyba nie . Spójrz na mocowanie . Szybka --> płytka--> holder --> śruby mocujące. Dajemy pomiędzy szybkę z płytkę np z 2 podkładki i powinno wpasować . Śruby mocujące chwycą spokojnie plastik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 problem jest z moją wyobraźnią nie widzę tego. Prawda taka że od wczoraj utknąłem i wygląda na to że jeśli nie wykombinuje jakoś kompletnej pokrywy będzie baaardzo ciężko.. W ostateczności po prostu kupie RM i po tuningu wystawie na giełdę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Czekaj Leszek wykręcę moją i podjadę . Oblukasz co i jak i będzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Czy to prawda żę Aquael zmienił konstrukcje obudowy? że poprzesuwali pod spodem stateczniki, LED nocny jest w innym miejscu itd... ?? jeśli tak to to nam komplikuje sprawę prawdopodobnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Potwierdzam . Trochę się różnią konstrukcją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 to troszkę może skutecznie namieszać - ciekawe czy ktoś może potwierdzić choćby różnice w elektronice (rozmiar płytek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bestiakol 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 płytki są takie same tylko stateczniki zostały przeniesione z boku i dioda niebieska jest po środku i nic więcej się nie zmieniło:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2011 Mógłbyś zrobić jakieś fotki? interesuje mnie jak wygląda najbliższe otoczenie płytek - ile tam jest miejsca,którędy można poprowadzić przewody, gdzie mogą być złącza umieszczone itd... troszkę miejsca jeszcze zostało.... Pytanie - ile tam jest wyjść na wentylatory ? Na płytce oryginalnej są 3 tranzystory : 1 na wentylator nad spływem, 2 - na boczne wentylatorki, 3ci do ??? no właśnie do czego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2011 3ci do moonlight'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2011 eee chyba, nie - moonlight jest przecież uruchamiany wyłącznikiem i jak go pstryknąć to świeci cały czas.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2011 A na które piny wychodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach