Skocz do zawartości
loccutus

Zestaw do LED DIY

Rekomendowane odpowiedzi

Na jakie systemy przewidujesz stworzyć oprogramowanie dla tego sterownika?

Edytowane przez jodla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw na pewno coś prostego "aby działało" dla Windows. W dalszej perspektywie coś na WMobile, Androida... zobaczymy jak będzie z czasem. Traktuje to jako odskocznie od głównego mojego zajęcia żeby przy lampach "do reszty nie stetryczeć" :D

A może są chętni do wspólnej zabawy? Mogę po zakończeniu pracy udostępnić źródła protokołu komunikacyjnego - jeśli ktoś będzie potrafił to wykorzystać to ...czemu nie ?

Aha - na PW dostaję mase zapytań o cene.. Panowie jeszcze nie zrobione - skąd mam wiedzieć jak skalkulować cenę żeby wszyscy byli szczęśliwi? - cierpliwości.. powiem tak - na pewno nie będzie droższe od Reefmaxa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mnie pocieszyłeś, że na WM, bo wszystkie firmy jakoś dziwnie zlewają ten system liczy się tylko iPhon i to mnie strasznie irytuje a ja na przekór wszystkim używam WM

Edytowane przez jodla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wyświetlaczem to faktycznie namieszali .... Leszek a słuchaj tylko, jakby dać wyświetlacz tzn płytkę (tą małą) na dystansach 2 mm powinny wystarczyć to możesz dać większy wyświetlacz. Wyżłobienie w szybce jest głębokości 1-2mm a dalej masz wolne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko prosiłbym o pozostawienie wersji dla mniej zamożnych :)

Taka która będzie w moim zasięgu :P, bo jak czytam jakie cudo tworzycie to mam wrażenie że cena zestawu może powalać :(

Pozdrawiam Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - nie możesz dać dystansów bo wtedy płytka nie wejdzie w ten holder ze zatrzaskami = nie ma innej opcji montażu. No tak wymyślili i już. Generalnie ten holderek wygląda jakby Aquael miał w planie jakieś inne rozwiązanie techniczne ale nie wyszło (zmienili zdanie?) i zostali przy tym co mamy pod pokrywami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - nie możesz dać dystansów bo wtedy płytka nie wejdzie w ten holder ze zatrzaskami = nie ma innej opcji montażu. No tak wymyślili i już. Generalnie ten holderek wygląda jakby Aquael miał w planie jakieś inne rozwiązanie techniczne ale nie wyszło (zmienili zdanie?) i zostali przy tym co mamy pod pokrywami.

Eeee chyba nie . Spójrz na mocowanie . Szybka --> płytka--> holder --> śruby mocujące. Dajemy pomiędzy szybkę z płytkę np z 2 podkładki i powinno wpasować . Śruby mocujące chwycą spokojnie plastik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest z moją wyobraźnią :) nie widzę tego. Prawda taka że od wczoraj utknąłem i wygląda na to że jeśli nie wykombinuje jakoś kompletnej pokrywy będzie baaardzo ciężko..

W ostateczności po prostu kupie RM i po tuningu wystawie na giełdę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj Leszek wykręcę moją i podjadę . Oblukasz co i jak i będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to prawda żę Aquael zmienił konstrukcje obudowy? że poprzesuwali pod spodem stateczniki, LED nocny jest w innym miejscu itd... ?? jeśli tak to to nam komplikuje sprawę prawdopodobnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to troszkę może skutecznie namieszać - ciekawe czy ktoś może potwierdzić choćby różnice w elektronice (rozmiar płytek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płytki są takie same tylko stateczniki zostały przeniesione z boku i dioda niebieska jest po środku i nic więcej się nie zmieniło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś zrobić jakieś fotki? interesuje mnie jak wygląda najbliższe otoczenie płytek - ile tam jest miejsca,którędy można poprowadzić przewody, gdzie mogą być złącza umieszczone itd...

troszkę miejsca jeszcze zostało....

ex_1.jpg

Pytanie - ile tam jest wyjść na wentylatory ? Na płytce oryginalnej są 3 tranzystory : 1 na wentylator nad spływem, 2 - na boczne wentylatorki, 3ci do ??? no właśnie do czego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee chyba, nie - moonlight jest przecież uruchamiany wyłącznikiem i jak go pstryknąć to świeci cały czas....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi