greg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 Witam i proszę o radę. Zainstalowałem nową lampę jw sterowaną Profiluxem II Plus i nie pracuje ona jak należy. Po nocy załącza się część świetlówek, lub nie załączają się wcale. Pomaga wyjęcie i włożenie z powrotem wtyczki Western z portu L1L2, ale tylko do czasu ponownego cyklu rozjaśniania. Podczas symulacji oświetlenia, niby wszystko jest ok,działa ściemnianie i załączanie, ale w trybie automatycznym już nie. Świetlówki ATI białe i niebieskie plus jedna Aqua Medic Planta Czy może był zbyt krótki czas wypalania (ok. 40 h), a jeśli tak, to czy można jeszcze je dopalić? A może jakaś inna przyczyna? Pozdrawiam. greg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 a czy wypaliłeś świetlówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kandrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 Mam ten sam efekt, ale dotyczy tylko dwóch świetlówek podłączonych do jednego statecznika. Załatwiłem to połowicznie. Zasilanie lampy włączane jest timerem gdy Profilux poda 40% sygnału sterującego. Wydaje się to wadą statecznika gdyż tylko świetlówki podłączone do niego nie startują od 0% . Wyłączają się również te same podczas ściemniania przy ok. 30%. Andrzej Świetlówek nie wypalam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 Wydaje mi się że w obu przypadkach problem jest z EVG profiluksa (to coś w czarnej skrzyneczce lampy ATI). Nie ma problemów aby to reklamacyjne wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach