Skocz do zawartości
greg

ATI 10x80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o radę.

Zainstalowałem nową lampę jw sterowaną Profiluxem II Plus i nie pracuje ona jak należy.

Po nocy załącza się część świetlówek, lub nie załączają się wcale. Pomaga wyjęcie i włożenie z powrotem wtyczki Western z portu L1L2, ale tylko do czasu ponownego cyklu rozjaśniania. Podczas symulacji oświetlenia, niby wszystko jest ok,działa ściemnianie i załączanie, ale w trybie automatycznym już nie. Świetlówki ATI białe i niebieskie plus jedna Aqua Medic Planta

Czy może był zbyt krótki czas wypalania (ok. 40 h), a jeśli tak, to czy można jeszcze je dopalić? A może jakaś inna przyczyna?

Pozdrawiam.

greg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam efekt, ale dotyczy tylko dwóch świetlówek podłączonych do jednego statecznika. Załatwiłem to połowicznie. Zasilanie lampy włączane jest timerem gdy Profilux poda 40% sygnału sterującego. Wydaje się to wadą statecznika gdyż tylko świetlówki podłączone do niego nie startują od 0% . Wyłączają się również te same podczas ściemniania przy ok. 30%.

Andrzej

Świetlówek nie wypalam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że w obu przypadkach problem jest z EVG profiluksa (to coś w czarnej skrzyneczce lampy ATI).

Nie ma problemów aby to reklamacyjne wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi