Skocz do zawartości
rpp

Skała - eRybka czy Reefshop

Rekomendowane odpowiedzi

Praktycznie mam już zalany baniaczek (dzisiaj/jutro zaczynam solenie) więc za moment czeka mnie zakup skały.

Czy ktoś z Was brał ostatnio skałę z eRybki lub Reefshopu?

Z tego co rozmawiałem z ludźmi z eRybki to mają bardzo dużo skały (w Markach) już odgazowanej (czyli leżącej u nich dłuższy czas). Niestety na skale znam się praktycznie tak samo jak na pilotowaniu promu kosmicznego a nie chciałbym strzelić sobie w kolano kupując kawałki "betonu".

Fakt, że 100 razy wygodniej będzie mi kupić skałę w eRybce bo do Marek mam blisko. Pewnie jak będzie mały ruch to nawet da się wybrać kawałki dokładnie takie jak mnie interesują.

Zakup w Reefshopie byłby wyłącznie wysyłkowy więc wcisnąć można wszystko.

Wiem, że jakiś czas temu skałę z eRybki bardzo chwalono - pytanie czy coś się w tym zakresie nie zmieniło na gorsze?

A może brać skałę jeszcze od kogoś innego?

Edytowane przez rpp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może od Pana Tryca? On otwiera nowy sklepik w Wawie - a bublami z tego co widze to się nie zajmuje.

:thumbsup: Ja chyba u niego będę kupował jak przyjedzie czas na nowe akwa :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że trafnym wyborem jest e-rybka, zawsze sam albo z jakimś kolegą podjedziesz i wyszukasz co Tobie pasuje i jakie kształty i nie słyszałem nigdy aby ktoś nażekał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Aquamedica maja sliczna skale na goclawiu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek - pewnie pojawię się u Was w sobotę :-) więc prośba o dobre doradzenie i trochę cierpliwości przy wybieraniu odpowiednich kawałków (trochę pomarudzę).

Byłem wczoraj w AM i ... po pierwsze nie mają kawałków mnie interesujących (w miarę płaskie) a po drugie to co było w baniakach ... no ja tak jak napisałem nie znam się na skale ale tam były tylko szaro-bure kawałki bez jakiegokolwiek życia przypominające wręcz kawałki betonu :-( Może już sprzedali to co ciekawsze a może ja po prostu się nie znam i ta skała faktycznie tak powinna wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rpp to nie pierwszy raz słyszę o takich betonowych ch0odnikach rodem z AM - na necie jest wiele wypowiedzi że skała od nich jest szara jak beton i często ma poro apitazji z porami tak samo...

No cóż ja kiedyś w ciemno - nie znając tych opinii zamówiłem skałę i było tak jak wyżej.

Ja nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście brałem skałę w e-rybce(w dniu dostawy) i nie narzekam,jak mają dostawę to ok tony,wiec jest w czym wybierać

polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam skałę z erybki :thumbsup:

Jeszcze brałem z Wawki, układaliśmy konstrukcje na podłodze, na środku sklepu :)

Edytowane przez helmofon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie mam już zalany baniaczek (dzisiaj/jutro zaczynam solenie) więc za moment czeka mnie zakup skały.

Czy ktoś z Was brał ostatnio skałę z eRybki lub Reefshopu?

Z tego co rozmawiałem z ludźmi z eRybki to mają bardzo dużo skały (w Markach) już odgazowanej (czyli leżącej u nich dłuższy czas). Niestety na skale znam się praktycznie tak samo jak na pilotowaniu promu kosmicznego a nie chciałbym strzelić sobie w kolano kupując kawałki "betonu".

Fakt, że 100 razy wygodniej będzie mi kupić skałę w eRybce bo do Marek mam blisko. Pewnie jak będzie mały ruch to nawet da się wybrać kawałki dokładnie takie jak mnie interesują.

Zakup w Reefshopie byłby wyłącznie wysyłkowy więc wcisnąć można wszystko.

Wiem, że jakiś czas temu skałę z eRybki bardzo chwalono - pytanie czy coś się w tym zakresie nie zmieniło na gorsze?

A może brać skałę jeszcze od kogoś innego?

napewno najlepsze są w erybce. zawsze od nich biore. polecam . emeryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam skałę z ostatniej dostawy w Reef Shopie. Super kształty, skała czysta, zero glonów. lekka, porowata. Można budować konstrukcje z dużą ilością kryjówek dla ryb.

Pozdrawiam

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi