rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2011 (edytowane) Praktycznie mam już zalany baniaczek (dzisiaj/jutro zaczynam solenie) więc za moment czeka mnie zakup skały. Czy ktoś z Was brał ostatnio skałę z eRybki lub Reefshopu? Z tego co rozmawiałem z ludźmi z eRybki to mają bardzo dużo skały (w Markach) już odgazowanej (czyli leżącej u nich dłuższy czas). Niestety na skale znam się praktycznie tak samo jak na pilotowaniu promu kosmicznego a nie chciałbym strzelić sobie w kolano kupując kawałki "betonu". Fakt, że 100 razy wygodniej będzie mi kupić skałę w eRybce bo do Marek mam blisko. Pewnie jak będzie mały ruch to nawet da się wybrać kawałki dokładnie takie jak mnie interesują. Zakup w Reefshopie byłby wyłącznie wysyłkowy więc wcisnąć można wszystko. Wiem, że jakiś czas temu skałę z eRybki bardzo chwalono - pytanie czy coś się w tym zakresie nie zmieniło na gorsze? A może brać skałę jeszcze od kogoś innego? Edytowane 18 Lipiec 2011 przez rpp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2011 Weż z erybki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2011 A może od Pana Tryca? On otwiera nowy sklepik w Wawie - a bublami z tego co widze to się nie zajmuje. Ja chyba u niego będę kupował jak przyjedzie czas na nowe akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2011 Myślę że trafnym wyborem jest e-rybka, zawsze sam albo z jakimś kolegą podjedziesz i wyszukasz co Tobie pasuje i jakie kształty i nie słyszałem nigdy aby ktoś nażekał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2011 W Aquamedica maja sliczna skale na goclawiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek-eRybka 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Lipiec 2011 Jakby coś to Zapraszam bo skałe mamy także z wczorajszego frachtu Pozdr Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Lipiec 2011 Tomek - pewnie pojawię się u Was w sobotę :-) więc prośba o dobre doradzenie i trochę cierpliwości przy wybieraniu odpowiednich kawałków (trochę pomarudzę). Byłem wczoraj w AM i ... po pierwsze nie mają kawałków mnie interesujących (w miarę płaskie) a po drugie to co było w baniakach ... no ja tak jak napisałem nie znam się na skale ale tam były tylko szaro-bure kawałki bez jakiegokolwiek życia przypominające wręcz kawałki betonu :-( Może już sprzedali to co ciekawsze a może ja po prostu się nie znam i ta skała faktycznie tak powinna wyglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Lipiec 2011 rpp to nie pierwszy raz słyszę o takich betonowych ch0odnikach rodem z AM - na necie jest wiele wypowiedzi że skała od nich jest szara jak beton i często ma poro apitazji z porami tak samo... No cóż ja kiedyś w ciemno - nie znając tych opinii zamówiłem skałę i było tak jak wyżej. Ja nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus892 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Lipiec 2011 Ja osobiście brałem skałę w e-rybce(w dniu dostawy) i nie narzekam,jak mają dostawę to ok tony,wiec jest w czym wybierać polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Lipiec 2011 (edytowane) Mam skałę z erybki Jeszcze brałem z Wawki, układaliśmy konstrukcje na podłodze, na środku sklepu Edytowane 22 Lipiec 2011 przez helmofon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emeryt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2011 Praktycznie mam już zalany baniaczek (dzisiaj/jutro zaczynam solenie) więc za moment czeka mnie zakup skały. Czy ktoś z Was brał ostatnio skałę z eRybki lub Reefshopu? Z tego co rozmawiałem z ludźmi z eRybki to mają bardzo dużo skały (w Markach) już odgazowanej (czyli leżącej u nich dłuższy czas). Niestety na skale znam się praktycznie tak samo jak na pilotowaniu promu kosmicznego a nie chciałbym strzelić sobie w kolano kupując kawałki "betonu". Fakt, że 100 razy wygodniej będzie mi kupić skałę w eRybce bo do Marek mam blisko. Pewnie jak będzie mały ruch to nawet da się wybrać kawałki dokładnie takie jak mnie interesują. Zakup w Reefshopie byłby wyłącznie wysyłkowy więc wcisnąć można wszystko. Wiem, że jakiś czas temu skałę z eRybki bardzo chwalono - pytanie czy coś się w tym zakresie nie zmieniło na gorsze? A może brać skałę jeszcze od kogoś innego? napewno najlepsze są w erybce. zawsze od nich biore. polecam . emeryt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2011 OT: pisz pod postem tnąc flaczki z poprzedniego, wiek/nick cię nie tłumaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2011 Polecam skałę z ostatniej dostawy w Reef Shopie. Super kształty, skała czysta, zero glonów. lekka, porowata. Można budować konstrukcje z dużą ilością kryjówek dla ryb. Pozdrawiam Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach