balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2011 Witam wszystkich Mam u siebie zalozony flowbox ale cos mi sie zapowietrza. Wiec planuje zamontowac komin zewnetrzny w zalanym juz akwarium. Zastanawiam sie nad wycieciem w bocznej sciance jakies 5cm szyby albo jakies 3 otwory , ktore pewnie bylo by latwiej zrobic i bezpieczniej. Co o tym myslicie? Moze ktos ma jakies inne pomysly, albo fotki jakies bym byl wdzieczny ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2011 Dlaczego ??? szukaj przyczyny zapowietrzania ! moim zdaniem za mała wydajność pompy obiegowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2011 Wydaje mi sie ze pompa jest ok EHEIM 3000. Wszystko zakleilem silkonem zaworek odpowietrzania i nawet wezyk. Wydaje mi sie ze woda ktora sie przelewa przez grzebien robia sie w niej pechezyki powietrza (i to moim zdaniem jest ten problem ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach