Skocz do zawartości
balon177

BRAZOWY OSAD NA PIASKU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegos czasu pojawia mi sie brazowy osad na piasku i niewiem od czego mogl sie wziasc .Mozliwy jest ten osad od korali ? Ostatnio robilem male przemeblowanie w akwa i odkad zmienilem miejsce grzybkow to tylko po tej jednej stronie mam ten osad i wyglada jak by mi piasek rdzewial :angry: . Dolaczam zdjecie i pozdrawiam.post-1815-0-48950100-1310131772_thumb.jpgpost-1815-0-48950100-1310131772_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj o dino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobne coś pokonał zestaw: rozgwiazda piaskowa + ciemno w nocy + kontrola poziomu kH. I jakoś tak samo przeszło, nie wnikałem co to, czy to dino czy inne paskudztwo, pojawiało się trzy razy - kiedy coś działo się coś z kH lub z oświetleniem w nocy. Było jakieś "przebicie" na lampie led, która trochę świeciła w nocy mimo "teoretycznego" wyłączenia zasilania :). Po wykryciu usterki i wprowadzeniu egipskich ciemności w zbiorniku na noc w ciągu kilku dni ustąpiło. Następnie przy spadku kH, podczas tygodniowej nieobecności w domu, również ustąpiło po podbiciu kH, no i na początku przy młodym zbiorniku, tu wydaje mi się, że sprawę załatwiła rozgwiazda piaskowa...

Pozdr i powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi