balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2011 Witam od jakiegos czasu pojawia mi sie brazowy osad na piasku i niewiem od czego mogl sie wziasc .Mozliwy jest ten osad od korali ? Ostatnio robilem male przemeblowanie w akwa i odkad zmienilem miejsce grzybkow to tylko po tej jednej stronie mam ten osad i wyglada jak by mi piasek rdzewial . Dolaczam zdjecie i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2011 poczytaj o dino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2011 U mnie podobne coś pokonał zestaw: rozgwiazda piaskowa + ciemno w nocy + kontrola poziomu kH. I jakoś tak samo przeszło, nie wnikałem co to, czy to dino czy inne paskudztwo, pojawiało się trzy razy - kiedy coś działo się coś z kH lub z oświetleniem w nocy. Było jakieś "przebicie" na lampie led, która trochę świeciła w nocy mimo "teoretycznego" wyłączenia zasilania . Po wykryciu usterki i wprowadzeniu egipskich ciemności w zbiorniku na noc w ciągu kilku dni ustąpiło. Następnie przy spadku kH, podczas tygodniowej nieobecności w domu, również ustąpiło po podbiciu kH, no i na początku przy młodym zbiorniku, tu wydaje mi się, że sprawę załatwiła rozgwiazda piaskowa... Pozdr i powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach