Skocz do zawartości
diabelok

Lubuskie wita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przyszedł czas na założenie własnej prywatnej ;) solniczki. Wcześniej posiadałem 260l akwarium słodkowodne. Przyszła pora na zmianę miejsca zamieszkania i oczywiście ponownie narodził się pomysł założenia akwa. Po namowach drugiej połówki udało się :) z zaznaczeniem że będzie to solniczka. Tak więc zacząłem przeglądać neta w poszukiwaniu odpowiedniej stronki posiadającej info na ten temat. I tak trafiłem na Aqua-Reef.pl

A teraz do rzeczy miał być ReefMax 105 ale ciężko się przestawić na mniejsze jeśli miało się wcześniej większe :lol: Postanowiłem zamówić 300l i okazało się że to był trafny wybór: w miarę wyszło finansowo jak i miejsce się znalazło na ustawienie.

Opis akwa:

120x50x50

sump 40l

40kg LR

Turboflotor Blue 1000

Ocean Runner OR 3500

8x39W T5

Zalane 12.03.2011

Poniżej przedstawiam kilka fotek tego czego dokonałem :)

DSC_1063.JPG

DSC_1021.JPG

Pozdrawiam

Jarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że nie napisałeś wcześniej co planujesz bo sump jest podstawą, a teraz będzie trudniej mało co do niego wsadzisz, daj jakiś rysunek sumpa.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowiek na błędach się uczy, przynajmniej będzie można coś pogrzebać. Sump ma trzy komory, a co miałbym jeszcze do niego wsadzić? jak tylko będę w domu dodam rysunek sumpa z wymiarami.

Edytowane przez diabelok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wygląda tak: otwór po zdjęciu drzwiczek ma wymiar 96cmx58cm, całość jest jednak przedzielona profilem od stelaża czyli zostaje 48cmx58cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi